Trenutno najglamuroznije mjesto na planeti – francuski gradić Cannes u kojem se održava filmski festival, neugodno je iznenadio svjetsku javnost kad je procurilo da festivalski zaštitari ne dozvoljavaju ulaz gošćama koje ne nose štikle


Filmski festival u Cannesu
ima propisan dress code za svečane uzvanike – od muškaraca se zahtijeva nošenje smokinga ili svečanih odijela, a od žena se očekuju glamurozne toalete i cipele visokih potpetica.

Do ovoga saznanja došlo je nekoliko pedesetogodišnjakinja koje su došle na premijeru Haynesovog filma 'Carol', a koje zbog problema s kralježnicom nisu mogle nositi ovakvu vrstu obuće. Zbog neodgovarajuće obuće festivalski zaštitari odbili su im ulaz.

S istim problemom susrela se i supruga britanskog redatelja Asifa Kapadia koji je u Cannes došao promovirati dokumentarni film o Amy Winehouse, a koji je isto otkrio na vlastitom Twitter profilu nakon što je filmska kritičarka Kate Muir pokrenula raspravu na ovoj društvenoj mreži.

Iako u teoriji ne postoji stvarno pravilo o zabrani nošenja cipela niskih potplata, praksa pokazuje drugačije. Kruta pravila poznatog filmskog festivala 'zabavljaju' svjetsku javnost već nekoliko dana. Ove godine, primjerice, zabranjeno je slikanje selfieja na crvenom tepihu, a sve u namjeri da se festival održi na što visokoj razini.

U našoj fotogaleriji pogledajte 'buntovnice' iz redova nekih od najcijenjenijih glumica današnjice koje na crvenom tepihu ne nose štikle.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju