Na revijama koje se prikazuju u sklopu prestižnih tjedana mode lako možemo uočiti modne, ali i beauty i frizerske trendove.

Dizajneri žele da svaka njihova kolekcija bude prezentirana točno onako kako su oni to zamislili pa se look manekenki od glave do pete pomno osmišljava. Posebno se vodi računa o njihovim frizurama, a odmah nakon revija raspravlja se o novim frizerskim trendovima koje će one pokrenuti.

Pariško izdanje magazina na Vogue donosi pregled frizura koje će, prema njihovom mišljenju i na temelju viđenog na revijama za jesen/zimu 2018. godine, dominirati u nadolazećoj sezoni.

1. Visoka punđa

Takozvana "top knot" punđa ove jeseni vraća se u neurednom izdanju što znatno olakšava njezinu izradu.

Ležerni valovi na reviji dizajnerice Isabel Marant Ležerni valovi na reviji dizajnerice Isabel Marant (Foto: Guliver/CoverImages)

2. Ležerni valovi

Poznat vam je onaj lagano raščupan izgled kose nakon buđenja? Upravo je taj ležeran efekt poželjan u nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni, bez obzira na to imate li kratku ili dugu kosu.

Povratak u 60-te na revijama modne kuće Moschino i Sonia Rykiel Povratak u 60-te na revijama modne kuće Moschino i Sonia Rykiel (Foto: Guliver/CoverImages/GettyImages)

3. Povratak stilu 60-ih

Ako ste mislili da se voluminozne fen-frizure više nikada neće vratiti u modu, prevarili ste se.

Ukrasi za kosu također su poželjni u nadolazećoj sezoni Ukrasi za kosu također su poželjni u nadolazećoj sezoni (Foto: Guliver/CoverImages/GettyImages)

4. Frizure s ukrasima inspiriranim 90-ima

Dobre stare šezesete nisu jedina dekada kojom su se inspirirali dizjaneri. Na revijama smo imali prilike vidjeti čak i "cik-cak" rajfove koje smo obožavali u 90-ima, a iz istog razdoblja datira i ljubav prema velikoj količini ukosnica u kosi.

Frizerski omaž 80-ima Frizerski omaž 80-ima (Foto: Guliver/CoverImages/GettyImages)

5. Asimetrija i trake kao omaž frizurama iz 80-ih

Ni jedan tjedan mode ne prolazi bez odjeće, dodataka, cipela i frizura nastalih pod utjecajem stilski najluđeg modno razdoblja. U nadolazećoj sezoni on se očituje u asimetričnom načinu šišanja i ukrasima poput masivnih traka.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju