Svi volimo izgledati svježe, a u tome nam često pomaže i šminka. Međutim, kod njezinog nanošenja treba biti oprezan i izbjegavati neke pogreške zbog kojih izgledamo umorno. Otkrivamo vam 5 najčešćih pogrešaka koje radimo s make-upom, a koje našemu licu daju siv i umoran izgled

1. Ne hidratizirate kožu prije nanošenja šminke

Suha ili ispucana koža teško podnosi make-up. Nikada nemojte zaboraviti dobro nahraniti kožu kremom. Tako ćete lakše nanijeti podlogu, a svjež i odmoran izgled dulje će trajati.

2. Ne nanosite dovoljnog podloge

U želji za što prirodnijim izgledom često štedimo na podlozi, ali od obilne podloge gori je samo njezin nedostatak. Ako ju potpuno preskočite prije nanošenja sjenila i maskare, na kraju biste mogli izgledati isprano i neuredno, a ne odmorno.

Rub donje vjeđe iscrtajte olovkom za nijansu tamnijom od boje vaše kože kako biste otvorili pogled te izgledali svježije.

3. Ne stavljate rumenilo

Kako biste izbjegli dosadan i beživotan izgled u svojoj make-up rutini obavezno uvrstite rumenilo. Koristite nježne ružičaste nijanse koje će vas trenutno osvježiti, a vašem licu podariti svježinu.

4. Pretjerujete s tušem za oči

Kada nanesete previše tuša, vaše oči izgledaju manje i tako ostavljate dojam kao da ste umorni. Ako ipak ne želite odustati od dramatičnog efekta posegnite za jednim učinkovitim trikom. Rub donje vjeđe iscrtajte olovkom za nijansu tamnijom od boje vaše kože kako biste otvorili pogled.

5. Ne osvježavate make-up tijekom dana

Ne zaboravite povremeno ukrasti za sebe minutu vremena kako biste malo popravili svoj make-up. Obrišite mrlje od maskare, nanesite malo korektora na problematična područja, pročešljajte obrve i odmah ćete izgledati bolje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju