Odjeća, obuća, modni dodaci i frizura mogu biti ženski saveznici koji će nam pomoći da izgledamo privlačnije, ali mogu odaslati i sasvim suprotnu poruku. Na primjerima holivudskih zvijezda pobrojali smo pet klasičnih pogrešaka zbog kojih će svaka žena izgledati niže i nezgrapnije


1. Birate štikle koje 'skraćuju' figuru

Cipele s visokom potpeticom povisit će svaku figuru, ali moguće je obući štikle, a istovremeno kreirati efekt nezgrapnosti. Ženskoj nozi najviše će laskati štikla u boji kože, a svakako bi trebalo izbjegavati modele s kopčanjem na gležnju koje vizualno 'režu' figuru. Isti efekt imat će i natikače s prednjicom koja dopire do gležnja.

Cipele s visokom potpeticom povisit će svaku figuru, ali moguće je obući štikle, a istovremeno kreirati efekt nezgrapnosti. Ženskoj nozi najviše će laskati štikla u boji kože, a svakako bi trebalo izbjegavati modele s kopčanjem na gležnju koje vizualno 'režu' figuru

2. Odijevate suknje pogrešne duljine
Preferirate li dugu suknju – birajte modele do 'poda' ili one mrvicu više u kojima se možete kretati. Midi modeli ili oni do gležnja naglasit će nedostatak visine, a pogotovo ako uz njih birate cipele niskih potpetica. Uostalom, odaberite mini haljine i samopouzdano naglasite svoje ženstvene adute.

3. 'Tjerate' ljude da gledaju dolje
Želite li skrenuti pozornost sa svoje visine, najbolje bi bilo nagnati osobe da vas gledaju u gornji dio tijela. Jarki ruž na usnama ili zavodljiv dekolte pomoći će vam u tom naumu. Nasuprot tome, izbjegavajte naglašene detalje u donjem dijelu – npr. kao što je nošenje remena istaknute kopče, ili držanje predimenzionirane torbe.

4. Kosa vam je preduga
Da bi produljili figuru potrebno je vizualno kreirati okomitu liniju sa što je moguće manje prekida. Punđa ili kratka kosa istaknut će vrat i produljiti cijelu figuru. Duga raspuštena kosa imat će suprotni učinak, pa je bolje izbjegavati ovaj tip frizure.

5. Izbjegavajte hlače kratkih nogavica
Dobar kroj hlača produljit će nogu do 'plafona'. Ako preferirate široke krojeve, birajte one u obliku trapeza koje dosežu do poda. U kombinaciji s vrtoglavim platformama ili štiklama podarit će vam duge noge. Izbjegavajte pak široke hlače do gležnja, koje će vizualno skratiti čak i manekensku figuru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju