Hrvatsko modno tržište možda je malo, ali za naše se dizajnere daleko čuje. Potvrđuje to i ovih petoro dizajnera, čije su kreacije nosile slavne dame iz svjetskog showbiznisa


Mladi hrvatski dizajner Matija Čop najbolji je dokaz da jedna slavna osoba može lansirati nečiju modnu karijeru u zapanjujuću zvjezdanu orbitu. Nakon nekoliko modnih nagrada za uspješnu modnu kolekciju s futurističkim elementima za njega su čuli stilisti Lady Gage, te ga odlučili angažirati kao suradnika za video spot ‘G.U.Y’.

Haljine Martine Felje nosile su Kim Kardashian i Paris Hilton, a S.dress Lane Biondić odjenula je i Amal Clooney, koja se trenutno svrstava na sam vrh žena s najboljim stilom u svijetu.

Zahvaljujući odličnoj promociji to su nešto kasnije učinili i kostimografi megapopularnog filmskog serijala ‘Igre gladi’. ‘Nakon toga sam počeo puno više raditi i odlučio sam o svojem budućem putu i karijeri. Zahvaljujući tome upisao sam studij mode na Royal College of Art u Londonu’ otkriva ovaj talentirani Zagrepčanin.

S.dress i Amal Clooney

Amal Clooney slovi kao jedna od trenutno najbolje odjevenih osoba iz javnog života. Lijepa odvjetnica za ljudska prava obožava nositi dizajnersku robu, a za jedan poslovni sastanak odabrala je crvenu haljinu S.dress Lane Biondić. Iako se poznata spisateljica nije nadala ovakvom uspjehu na početku svoje modne karijere, ova joj činjenica iznimno laska.

'Meni je drago da se vijesti na BBC-u čitaju u mojoj haljini, i meni je drago da je Kate Middleton čula za S.dress, te da ih nose njene prijateljice,' s ponosom ističe domaća dizajnerica.

Holivudski partiji i Martina Felja

Kreacije Martine Felje već su uobičajena pojava na holivudskim crvenim tepisima. Njene modele nosile su Kim Kardashian i Paris Hilton, a jedan zlatni model na prošlogodišnjem oscarovskom partiju odlično je iznijela i Rumor Willis, kći Brucea Willisa i Demi Moore.

Svjetskom modnom glamuru pridonijele su i kreacije Aleksandre Dojčinović, a u posljednje vrijeme svijet mode oduševljava i mladi dizajner Manuel Maligec koji se pridružio eksluzivnoj modnoj kući Maison Margiela pod kreativnim vodstvom Johna Galliana.

Više o hrvatskim dizajnerima koje nose slavne dame iz svjetskog showbiza otkrijte u prilogu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju