Zajednički život velik je korak naprijed u svakoj vezi te zahtjeva da oba partnera vrlo dobro promisle prije nego što se odluče useliti zajedno. Stoga vam donosimo pet jasnih znakova koju pokazuju da je vrijeme da vi i vaš partner započnete zajednički život

1. Imate iste razloge
Prije nego što se uselite zajedno, vi i vaš partner trebate razgovarati o ciljevima i budućnosti koju vidite za sebe. Vrlo je važno da se vaša razmišljanja poklapaju s onima vašeg partnera. No, ako saznate da ne dijelite iste razloge i razmišljanja možda je bolje da ponovno razmotrite tu odluku.

2. Ne osjećate pritisak
Velika je razlika između toga što osjećate pritisak da se uselite s vašim partnerom i toga što je useljavanje točno ono što želite. Ako niste apsolutno sigurni da je ovo najbolji korak za vašu vezu, slijedite te instinkte i pričekajte s donošenjem ove važne odluke.

'Ako imate iste ciljeve u životu, ne osjećate pritisak te vidite zajedničku budućnost moguće je da je vrijeme za zajednički život'

3. Ljetovali ste zajedno
Prije nego što započnete zajedno živjeti vjerojatno ste bili skupa na nekakvom odmoru. Bez obzira o kakvom je odmoru ili putovanju riječ, tada ste zasigurno puno saznali puno toga jedno o drugome. Ako ste uspješno proveli te dane zajedno velike su šanse da ste spremni za zajednički život. No, imajte na umu da zajedničko ljetovanje i zajednički život ipak nisu identični.

4. Poštujete prostor onog drugog
Samo zato što živite zajedno ne znači da trebate baš svaki trenutak provesti skupa. Naravno da uživate u međusobnom društvu, no trebate prepoznati vlastite potrebe i odvojiti malo vremena i prostora za sebe. Vaš partner će to poštivati te kada njemu to njemu bude potrebno i vi ćete poštivati njegovu odluku.

5. Znate se nositi sa svađama
Svađe su sastavni dio svake veze. Nakon nekog vremena vi i vaš partner našli ste dobar način kako se nositi sa svađama i rješavati probleme koji nastanu u vašoj vezi. Parovi koji su spremni useliti se zajedno dovoljnu su zreli da znaju kako ne mora svaka svađa biti katastrofična.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju