Francuskinje su odavno oličenje svevremenske elegancije i sjajnog stila, stoga ne čudi da se i dalje prozivaju najbolje odjevenim ženama na svijetu. U nastavku pogledajte što to izbjegavaju nositi i zbog čega

Galerija

1. Push-up grudnjak

Dok žene diljem svijeta žele povećati svoj dekolte uz pomoć grudnjaka, Francuskinje se time uglavnom ne opterećuju. Za njih su i male grudi senzualne i zato neće posegnuti za push-up modelom, nego će nositi klasične modele ili pak uopće neće odjenuti grudnjak.

2. Štikle "neboderke"

Francuskinja nikada ne bi nosila cipele s previsokom potpeticom. Nikada nećete vidjeti Francuskinju u cipelama kakve nosi Lady Gaga, kazala je za WWW francuska modna blogerica Laberiane Ponton.
Najbolje odjevene žene na svijetu na igraju na kartu svevremenske elegancije. Za sebe će odabrati cipele s ravnim potplatom poput npr. balerinki, a kada je u pitanju obuća s visokom potpeticom, ostat će vjerne klasičnim salonkama.

Marion Cotillard i Charlotte Gainsbourg
Marion Cotillard i Charlotte Gainsbourg (Foto: Getty Images)

3. Istaknuto ime brenda

Francuskinje ne vole pretjerivanje, pa tako neće ni isticati logo modnih brendova u svojim kombinacijama. Izbjegavam nošenje odjeće ili dodataka s istaknutim imenom brenda. Mislim da je luksuz način na koji nosiš odjeću, a ne pokazivanje modnih marki, smatra francuska blogerica Tokyobanhbao. Pročitajte 7 tajni besprijekornog izgleda koje smo naučili od Francuskinja.

4. Najlonke u boji kože

Za većinu modnih stručnjaka ovaj odjevni komad već je dugo na lošem glasu. Iluzija golih nogu za njih je nepoželjna te smatraju da prednost moramo dati najlonkama u drugim bojama. Francuskinje se slažu s njima. Nikada ne nosim najlonke u boji kože. To je najgora stvar u modi, kaže Valentine Vanesse.

5. Sportska odjeća i obuća u "nesportskim" prigodama

Trenirku i tenisice ostavit će za teretanu ili pak neku aktivnost na otvorenom. U trenirci sigurno neće obavljati svakodnevne obaveze ili je odjenuti za bilo kakvu prigodu koja nije usko vezana uz sportske aktivnosti.

Provjerite kojih 10 odjevnih komada svaka Francuskinja ima u svom ormaru.

Ines de La Fressange
Ines de La Fressange (Foto: Getty Images)