Prije samo 15-ak godina naslovnicama magazina vladale su isključivo vitke i mršave žene, a nitko nije mogao ni pretpostaviti da će se nadolazeći trend oblina pretvoriti u pravi pokret za redefiniranje "idealnog" ženskog tijela

Galerija Adele Rebel Wilson Iskra Lawrence +2 Iskra Lawrence Iskra Lawrence Iskra Lawrence Foto: Profimedia Mnoge slavne zvijezde priznat će da je vitka linija donedavno bila uvjet za svjetsku slavu. Upravo su zbog toga brojne glumice, pjevačice i manekenke pola svog života provele na raznim dijetama. Zbog navodnog viška kilograma, kojeg oko prosječnog čovjeka vjerojatno ne bi ni percipiralo kao višak, gubile su se uloge, ugovori s izdavačkim kućama i reklamne kampanje.

Sve je to dovelo do stvaranja najvećeg mita o ženama s viškom kilograma - one nikada neće uspjeti ako ne postanu mršave.

Međutim, potreba za redefiniranjem takozvanog idealnog ženskog tijela bila je sve veća. S mjerama 90-60-90 većina žena nije se mogla poistovjetiti, a upravo su žene s tim mjerama krasile naslovnice i stvarale krivu sliku o prosječnom ženskom tijelu.

S dolaskom društvenih mreža brojne anonimne žene dobile su platformu na kojoj su mogle pokrenuti rasprave o toj temi. Odlučile su da više ne žele skrivati svoja tijela i počele su se odupirati ustaljenim standardima ljepote.

Njihove poruke više nisu mogli ignorirati modni i medijski moguli koji su put do modnih pista i naslovnica napokon otvorili za žene svih veličina. Ovu priliku iskoristile su brojne talentirane dame i srušile mit o "neuspješnim debelim ženama".

Britanska pjevačica Adele trenutno je jedno od najjačih imena na svjetskoj glazbenoj sceni. Veliku popularnost uživa i Kelly Clarkson. Glumica i komičarka Rebel Wilson nezaustavljivo napreduje u svojoj karijeri, a Ashley Graham i Iskra Lawrence dva su omiljena lica plus size modne scene.

Sve su one na svom putu do uspjeha barem jednom čule kako "nikada neće uspjeti jer su predebele", ali one su se samo nasmijale u lice svojim kritičarima i dokazale da nema tog cilja koji ne mogu ostvariti.
Ashley Graham Ashley Graham (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju