Iako će mnogi Dan zaljubljenih provesti na romantičnoj večeri, odlasku u kino i slično, neki će razmišljati kako da ga provedu malo aktivnije.

Bilo da se radi o romantičnoj šetnji koju možete prilagoditi vašem postojećem planu ili pak o aktivnijem izletu u prirodi, ne sumnjamo da ćete naći skrivene kutke samo za sebe i svoju ljubav. Ove više temperature zaljubljene će zasigurno izmamiti na svjež zrak, a mi vam predlažemo ovih 5 staza za koje će vas potaknuti da ovo Valentinovo ne provedete u horizontali, već u aktivnoj i romantičnoj šetnji .

1. Marjan, Split

Obiteljska druženja, rekreacija, ali i romantične šetnje česta su pojava na ovom svestranom brdu u Splitu. Skrivene uvalice, marjanska šuma i vijugave šetnice idealne su za romantične šetnje prilikom kojih će vas opiti miris borova i zvuk valova.

Sportska odjeća je ovdje imperativ, a mislite li se upuštati u planinarske avanture tome svakako prilagodite svoju obuću.

Mnogi zaljubljeni parovi, u jednom od naših najljepših gradova na obali, uživaju u romantičnim šetnjama uz more na potezu od Žnjana do Zvončaca. Za takvu šetnju potrebne su vam samo udobne tenisice ili cipele i slobodna ruka spremna prihvatiti drugu.

2. Park mladenaca, Zagreb

U Zagrebu sigurno ne nedostaje romantičnih mjesta za šetnju. Gornji grad, Maksimir, Jarun ili Bundek samo se neka mjesta na kojima se mogu vidjeti zagrljeni mladi parovi. No, postoji jedno mjesto dobro znano svim stanovnicima Novog Zagreba koje je po ljubavi, koja već mnogo godina 'cvjeta' baš tamo, dobila i ime.

Park mladenaca u Sigetu, nastao je 70-tih godina kada su mladenci nakon sklapanja braka u parku zasadili po jedno drvo kao simbol ljubavi. Ljubav u zraku doslovno se može osjetiti šetajući stazama kroz ovaj zeleni park, a skrivene klupice pružit će vam priliku i za pokoji intimniji trenutak.

3. Fratarski otok, Istra

Omiljeno mjesto kampera i obitelji po ljeti, u ovo doba idealno je mjesto za zaljubljene parove koje žele Dan zaljubljenih pretvoriti u cjelodnevni izlet. Kratka vožnja brodom od Pule do Fratarskog otoka dodatno će začiniti ono što ste pripremili za vas na 'otoku ljubavi'.

Šetnja uz obalu, roštiljanje u prirodi i gledanje predivnog zalaska sunca samo su neke aktivnosti koje će vam još dugo ostati u sjećanju. Ne zaboravite ponijeti udobnu odjeću i opremu za kampiranje.

4. Pašman, Zadar

Oboje ste sportski tipovi i pronalazite se u malo aktivnijim šetnjama? Vrijeme je da isprobate škraping. Iako se organizirani škraping na Pašmanu već tradicionalno održava početkom ožujka, sada je pravo vrijeme za trening. Jedinstvena utrka po oštrom kamenju prava je adrenalinska zabava, a poslije nema boljeg od romantičnog piknika uz zvukove valova.

5. Perivoj kralja Tomislava, Osijek

Da Osječani vole šetati ruku pod ruku dokazuje svakodnevni pogled na njihovu promenadu, odnosno šetnicu uz Dravu. Iako će mnogi reći da su šetnje uz rijeku, jezero ili more najromantičniji, oni koji su bolje upoznali voljenu osobu u parkovima poput Sakuntala parka ili onog kralja Tomislava ili Krešimira neće se s time složiti. Ovoga puta preporučit ćemo Perivoj kralja Tomislava kao idealno mjesto za romantičnu šetnju ili piknik jer izgleda spektakularno za svih godišnjih doba.

Nakon ovih prekrasnih šetnica i izuzetnih mjesta u prirodi možemo zaključiti da je sportska odjeća ovo Valentinovo must have. Kako se obući za koju aktivnost istražite sami uz pomoć naše male galerije komada koje možete pronaći u Roses Outletu u Svetom Križu Začretje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju