Svaka veza ima svoje uspone i padove, a kada zagusti, padovi se zaredaju i romansa zagasi to ne znači da trebate odmah dići ruke i odustati. Baš suprotno, tada je pravi trenutak da poradite na svojoj vezi i ponovno zaiskrite romansu. Stoga vam donosimo pet načina kako upravo to i učiniti

1. Češće dodirivanje
Fizički dodir je vrlo važan faktor u uspostavljanju bliskosti. No, nerijetko se njegovu važnost zanemaruje. Češće dodirivanje nego inače svakako može pomoći pri stvaranju ponovne iskre u vašoj vezi.

No, to ne znači da trebate pretjerivati. Ponekad su i suptilni znakovi privrženosti dovoljni te mogu učiniti razliku. Držanje za ruke ili poljubac u obraz puno znače.

2. Planiranje zajedničkog vremena
Nemojte misliti da romantika sama od sebe nastane. Kao i za većinu stvari u životu, i u dobru vezu treba uložiti trud i rad. U ovome slučaju riječ je izdvajanju vremena za vašeg partnera.

Zbog obiteljskog života i poslovnih obveza često zaboravite na romantiku, no njezina važnost je velika za održavanje zdrave veze. Stoga isplanirajte nekoliko puta mjesečno vrijeme koje će biti samo za vas i vašeg partnera poput odlaska u kino, na koncert ili pak zajedničkog kuhanja večere.

'Kada se romansa zagasi, nemojte odustajati od veze već probajte ponovno zaiskriti taj plamen romantike'

3. Romantična putovanja
Ne treba podcjenjivati snagu putovanja i zajedničkog odmora. Odmor samo za vas dvoje zasigurno će pomoći učvrstiti vaš odnos i zaiskriti romansu.

Nije važno radi li se o egzotičnoj destinaciji iz snova ili putovanju za vikend, već je bitno da se udaljite od svakodnevice i uživate u zajedničkom društvu.

4. Dijeljenje komplimenata
Da bi romantika preživjela važno je davati komplimente partneru te im reći koje to stvari volite i obožavate kod njih. Upravo kada vam se učini da veza stagnira prisjetite se što vas je navelo da se zaljubite u svog partnera.

Radi li se o smislu za humor ili pak o smirujućoj naravi, svakako recite svome partneru zašto ga toliko volite i cijenite.

5. Međusobno učenje
Bez obzira na to koliko godina imate ili koliko ste dugo u vezi, uvijek možete nešto više naučiti. Možda mislite kako znate sve o svom partneru, no ljudi se stalno mijenjaju.

Slušajte pozorno i nastavite učiti jedan od drugoga. Tako će vam veza uvijek biti zanimljiva te se možda i iznenadite s nekim dodatnim otkrićem. Ovo će vam omogućiti ponovno povezivanje, i to na još dubljoj razini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju