Oči koje su lijepo i pravilno našminkane sjenilom izgledaju prekrasno, no koristi li se sjenilo krivo cijeli make-up može izgledati vrlo neprivlačno i neuredno. Kako vam se to ne bi dogodilo izbjegavajte idućih pet najvećih grešaka koje žene čine kod nanošenja sjenila za oči

1. Ne stavljate bazu
Stavljate li sjenilo na kapke na kojima nema nikakve podloge, make-up će vam vrlo vjerojatno izgledati loše i neuredno jer će svaki nabor na kapku biti naglašen, a postoji opasnost i da će se šminka zamrljati.

Prije nanošenja sjenila svakako biste trebali nanijeti primer ili podlogu koja se može naći po pristupačnim cijenama. Za pomoć u zadnji tren poslužit će i malo tekućeg pudera ili korektora. Uz podlogu sjenilo će i dulje trajati.

Za većinu make-up proizvoda, među kojima je sjenilo, prilikom nanošenja vrijedi pravilo manje je više

2. Ne 'izblendate' dobro boje
Mnoge žene nanesu dvije ili tri nijanse sjenila, ali ih ne stope pravilno jednu s drugom. Tzv. blendanje sjenila, odnosno stapanje svjetlijih i tamnijih nijansa je tehnika koja se mora naučiti, a u tome vam može pomoći neka od školica šminkanja s YouTubea.

Lijepo i pravilno osjenčane oči uvijek izgledaju atraktivno bilo da je riječ o lakšoj i svijetloj dnevnoj ili težoj i tamnijoj večernjoj šminki. Blendanje je posebno važno dobro napraviti kada se radi smoky eye.

3. Stavljate previše sjenila

Za većinu make-up proizvoda, među kojima je sjenilo, peilikom nanošenja vrijedi pravilo manje je više. Puno je lakše dodati još sjenila nego ga ukloniti ako ste ga nanijeli previše stoga ga prvo nanesite malo pa pojačavajte dok ne dobijete željeni izgled. Ali nikada ne pretjerujte!

4. Kupujete jeftina sjenila

Naravno, uvijek postoje iznimke u pravilu, jer i jeftino sjenilo može biti kvalitetno, ali kako biste bili sigurni da će sjenilo na očima dobro izgledati i trajati najbolje je izabrati ono srednjeg cijenovnog ranga (ili ona skuplja ako ste u mogućnosti).

5. Stalno koristite iste boje sjenila
S bojama sjenila lako je ući u rutinu naročito ako ste pronašli paletu koja vam najbolje paše pa stalno koristite tu istu i ne da vam se isprobavati i 'navikavati' na nove nijanse. No s vremena na vrijeme bilo bi dobro da probate nove boje kako biste vlastitom izgledu dali na svježini i zanimljivosti.

Dooljna će biti i sitna promjena, primjerice da nanošenje sjenila finiširate crtom tik uz gornje trepavice u življoj boji sjenila koja odgovara boji vaših očiju (zelenim očima paše ljubičasta, plavima ružičasta, a smeđima plava, zelena i ljubičasta boja).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju