Umjesto trendi odjeće ponekad je bolje uložiti u kvalitetne klasične komade. Upravo se oni pokažu kao najkorisniji u trenucima kad pored punog ormara ne znamo što odjenuti. S jednostavnim komadima moguće su nebrojene kombinacije, a ovih pet odjevnih komada želimo nositi vječno.

  Galerija Klasična bijela košulja vječni je modni komad Bijela košulja (C&A, 140 kn) Bijela košulja, Zara, 149 kn +6 Crna dolčevita, Zara, 199,90 kn

1. BIJELA KOŠULJA

Bijela košulja vječni je komad koji svaka žena ima u svojoj garderobi. Jednako će dobro izgledati u kombinaciji s trapericama i tenisicama te u klasičnom izdanju s hlačama cigareta-kroja i elegantnim cipelama. Ovisno o kombiniranju, može izvući mnoge dnevne, ali i večernje kombinacije.

Želite li svevremenski komad, preskočite košulje s volanima, gumbima u boji, pa čak i one na preklop. Jednom kad pronađete bijelu košulju koja vam savršeno pristaje, pokušajte je očuvati i zaštititi od oštećenja kako bi vas uveseljavala godinama.

2. TRAPERICE TRAPEZ-KROJA

Komad koji je obilježio sedamdesete i danas je mnogima omiljeni kroj traperica. Iako svako toliko padne u sjenu novih modela hlača, svojim zvonolikim oblikom koji izdužuje figuru i čini je vitkijom, trapezice će zasigurno svaki put ponovno izboriti svoj povratak na modnu scenu. Te izvorno hippie traperice idealne su za opuštene kombinacije, no dame sa stilom pokazale su da itekako mogu biti i omiljeni kroj za poslovne prilike.

3. CRNA DOLČEVITA

Vjerovali ili ne, modna scena dugi niz godina zanemarivala je dolčevitu. To se promijenilo posljednjih godina do te mjere da sada ne možemo zamisliti garderobu bez barem tri dolčevite raznih materijala. Ženstvena crna dolčevita svakoj će kombinaciji dati dozu elegancije, a izvrsno pristaje uz različite modne stilove i može se uspješno kombinirati za dnevne i večernje varijante.

Jedina poteškoća kod očuvanja crnih odjevnih komada jest blijeđenje tkanine, no kako biste zaštitili odjeću koju volite, birajte proizvode koji njeguju i čuvaju postojanost crne boje, poput Violeta Protect Black deterdženata.

4. HALJINA NA PREKLOP

Otkako ih je Diane von Furstenberg prvi put predstavila na modnoj reviji 1972. godine, haljine na preklop postale su omiljeni komad, i to ne samo široke populacije, već i modnih ikona poput princeze Diane. Legendarnu "wrap haljinu" ili haljinu na preklop želimo nositi vječno jer laska svakoj figuri, prilagođava se svakoj prigodi, a uz to je iznimno udobna.

5. KARIRANI BLEJZER

Istovremeno ležeran i elegantan, karirani blejzer prava je modna investicija. Iako spada u kategoriju pomodnog komada koji je našu modnu scenu zapalio tek nedavno, navijamo za to da ipak zaživi kao klasik. Odličan je kao zamjena crnom sakou, a svojim jednostavnim uzorkom i klasičnim linijama kombinacijama daje i pravu dozu chica.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju