Živcira vas kad vidite da se voda iz klima uređaja vašeg susjeda nekontrolirano slijeva na tlo? Sigurno niste jedini. Sastavili smo zato kratki bonton kojeg bi se svatko tko ima susjede trebao pridržavati tijekom ljetnih mjeseci kako bi život u ovo vruće doba godine svima bio ugodniji

1. Kad su otvoreni prozori paziti na buku
Kad su vam prozori širom otvoreni pazite da ne stvarate buku koja bi mogla smetati susjedima. To se odnosi na preglasno pričanje, slušanje glazbe, TV-a i slično.

2. Postaviti posudu za vodu za klima uređaj
Nekontrolirano slijevanje vode iz klima uređaja vrlo je neodgovorno i nekulturno ponašanje. Na kraj cijevi iz koje curi voda stavite kanister u koji stane nekoliko litara vode i problem je riješen. Redovito provjeravajte koliko je kanister pun i praznite ga.

3. Paziti na raspored odvoženja smeća iz smetlarnika
Vodite računa o tome da smeće iz stana ne odložite u smetlarniku dan nakon što su smetlari smeće odvezli već ga odnesite čim kasnije kako se miris smeća ne bi širio hodnicima i smetao stanarima koji žive u prizemlju i nižim katovima, odnosno na razini na kojoj je i smetlarnik.

4. Upozoriti djecu da ne budu preglasna
Za ljetnih školskih praznika djeca više vremena provode vani i u zanosu igre mogu biti preglasna pa ukoliko je u blizini vaše zgrade park ili igralište napomenite djetetu da pazi da ne bude preglasno kako njegova cika ne bi smetala susjedima.

5. Paziti kada se otvaraju prozori u hodnicima i zajedničkim prostorijama
Živite li u zgradi s prozorima na hodnicima i zajedničkim prostorijama koji se mogu otvoriti nemojte ih otvarati kad je vani najveća vrućina jer će tako ući samo toplina, a ne svježi zrak. Želite li provjetriti hodnik radije prozore otvorite navečer.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju