Prosinačko vrijeme darivanja i druženja s obitelji i prijateljima otvara mnogo prilika za ovjekovječivanje tih sretnih trenutaka fotoaparatom. Nekoliko faktora odlučuje o tome hoćete li lijepo ispasti na fotografijama. Od toga kakvu ste pozu zauzeli do toga što nosite na sebi. Evo koje biste odjevne komade definitivno trebali izbjegavati kada se planirate fotografirati


1. Pametno s uzorcima

Tkanine živahnih uzoraka poput sitnog kariranog uzorka ili onog kašmirskog, ne reproduciraju se dobro na fotografijama, te mogu izgledati pretjerano agresivno. Uzorci nisu zabranjeni, no bolje je napraviti nekoliko testnih fotografija, pa provjeriti hoćete li ispasti dobro. Široke okomite crte na odjeći mogu iskriviti izgled tijela, te će na fotografijama također izgledati čudno.

Tkanine živahnih uzoraka poput sitnog kariranog uzorka ili onog kašmirskog, ne reproducira se dobro na fotografijama, te mogu izgledati pretjerano agresivno. Iz istog razloga izbjegavajte i široke okomite pruge.

2. Jasne boje i duge haljine
'Ako ne znate što biste odjenuli za neku prigodu, pokušajte s dugom haljinom. Ona uvijek laska ženskoj figuri,' tvrdi fotograf slavnih Larry Busacca. Duga haljina, uz to vizualno ispravlja pozu, te vas čini samopouzdanijom. Kada su boje u pitanju uvijek birajte jasne boje bez primjese drugih nijansi.

3. Blještave teksture

Fotografirate li se u blještavim materijalima kao što su plastika, guma i vinil (ili šljokice!), vjerojatno nećete biti zadovoljni s krajnjim rezultatom. Odbljesak blica na tkanini kreirat će tamne mrlje na fotografiji. Svoj karakter radije naglasite modnim dodacima s blještavim efektom poput nakita ili efektnog remena.

>> Za hrpu lajkova: 7 pravila za savršenu figuru u bikiniju

4. Tajno oružje
Izbjegnite fotografiranje s pismom-torbicom u ruci. Ne samo da je ovaj detalj odvraća pozornost s vašeg lica i tijela, već i 'okupira' vaše ruke zbog čega poza za fotografiranje nije toliko dobra. S druge strane, nošenje cipela s visokom potpeticom će uspraviti žensko tijelo, te produljiti cijelu figuru. Štikle su definitivni plus!

5. Sjene na licu i skrivanje pogleda
Da biste izbjegli tamne sjene na licu i lošu fotografiju, suzdržite se od poziranja sa šeširima velikih oboda. Šeširi bi mogli blokirati pogled na vaše oči, što će rezultirati vrlo čudnom fotografijom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju