Preveliki odjevni komadi najavljeni na modnim pistama prije dvije sezone, tek su ovu zimu dobili snažan vjetar u leđa koji ih je lansirao ne samo na ulice nego i na crveni tepih. Naime sudeći po dolasku poznatih dama na dodjelu nagrada British Fashion Awards za 2014. godinu, maksimalno široko i predimenzionirano nametnulo se pored uskog i pripitog

Kipić za najbolji modni brend 2014. godine prestižne nagrade British Fashion Awards otišao je u ruke Victorije Beckham, nekadašnja promotorica uskog i pripitog, svoj sofisticirani stil trenutno temelji na savršeno krojenim predimenzioniranim komadima odjeće.

U skladu s takvom modnom filozofijom koja siluetu skriva iza bogatih krojeva zadržavajući pri tomu dozu ženstvenosti Victoria je za glamurozan crveni tepih odabrala vlastitu kreacije suknje do poda i oversize džempera.

Sličnim stilom pažnju su privukle i druge dame poput Emme Watson, Rihanne i Olivije Palermo, i one su pak rekle zbogom pripitom te se zavukle u maksimalno opuštene kreacije.

Kako novi trend uvesti u vlastiti ormar i na što valja pripaziti prilikom igre s voluminoznim krojevima savjetuje modna dizajnerica Ogi Antunac.

Predimenzionirani odjevni komadi najbolje funkcioniraju u duetu s uskim, primjer tomu je ovosezonski hit duet oversize veste i skinny hlača



1. Kada je riječ o predimenzioniranim komadima odjeće treba imati na umu kako je silueta u drugom planu, što ne znači da treba biti ugrožena komotnim krojem. Naime kako bi izbjegli mane poput vizualno skraćene figure obavezno je pravilo kombiniranje visokih potpetica uz glomazne komade odjeće.

2. Modni dodaci poput bogate dugačke ogrlice stvorit će vizualno izduženu figuru, dok će remen na dugačkoj maksi haljini stvoriti ravnotežu i proporciju tijela.

3.
Duet uskog i predimenzioniranog najbolje funkcionira, primjer tomu je oversize džemper koji ženstveno izgleda kombiniran s skinny hlačama, pencil suknjom i minicom.

4. Midi dužine maksi haljina i suknji vrlo su škakljive jer vizualno skraćuju tijelo, stoga ih se preporuča tek vitkim i visokim damama. Drugi izbor su kratke dužine ili one do poda koje će stvoriti glamurozan efekt.

5. Ukoliko svoju garderobu želite obogatiti novim trendom odlučite se za tri odjevna komada s kojima nećete pogriješiti, maksi kaput, džemper haljinu i oversize vestu. Naime ova tri bazna komada odjeće lako se prilagođavaju ostatku garderobe u ormaru, a jamče trendi izgled.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju