Parfemi su skup 'sport', pa ih valja dobro pohraniti te koristiti na pravi način i s mjerom. Umjesto 'kupanja' u skupim mirisima, vi odaberite decentan pristup, te ove savjete koji će vam pomoći da produljite vijek parfemskih nota na koži

d
1. Čuvajte ga na odgovarajućem mjestu

Da bi parfem zadržao svoju originalni miris treba ga pohraniti na tamno, suho i hladno mjesto. Umjesto držanja u vlažnoj kupaonici, birajte odgovarajuća mjesta daleko od izvora svjetlosti i topline, poput kuta sobe ili ormara.

2. Nanosite ga nakon tuširanja

Koža će bolje upiti miris parfema ako ga nanesete na kožu neposredno nakon tuširanja ili kupanja, odnosno ako ga aplicirate na kožu otvorenih pora. Prilikom tuširanja nemojte koristiti sredstva za pranje s jakim mirisima, jer ćete njima smanjiti 'mirisnost' parfema kojeg ćete staviti nakon toga.

Birajte parfeme s jačim baznim sastojcima, nanosite miris na mjesta gdje osjećate bilo nakon tuširanja i on će se dulje zadržati na koži.

3. Hidratiziratizirajte kožu prije nanošenja
Koža će bolje 'upiti' mirisne note parfema ako ga nanesete na hidratiziranu kožu tijela. Prije nanošenja parfema namažite se mlijekom, losionom ili sličnim preparatom za njegu kože. Pokušajte nabaviti sredstva za njegu bez (jakih) mirisa, jer bi oni mogli kontraindicirati učinak parfema.

4. Nanosite parfem na prava mjesta

Znate li gdje trebate staviti parfem da bi tijekom cijelog dana 'otpuštao' svoj miris? Svugdje gdje osjećate bilo: iza uški, na vrat, na pregibu ruka i zapešćima, iza koljena, pa čak i na zglobu noge.

Nemojte trljati ta mjesta nakon nanošenja parfema, već pustite da se nanos osuši na zraku. Ako pak želite parfemom 'namirisati' kosu – nanesete malo proizvoda na češalj, te njime prođite kroz kosu. Direktno špricanje na vlasište će osušiti kosu, i učiniti je lomljivom.

5. Nabavite parfem s jačom bazom

Parfem će potrajati dulje ako u startu izaberete bočicu s jakim baznim sastojcima poput pačulija, vanilije, mošusa i bora. Riječ je o jačim mirisima koji se dulje zadržavaju na kožu, pa svakako uključite i ovaj faktor u obzir kad sljedeći puta budite išli u kupovinu parfema.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju