Sjećate li se onih dana kada ste s prijateljima i obitelji igrali Monopoly, Čovječe ne ljuti se, Kolo sreće, Clue, Rizik, Igru života i brojne druge društvene igre te sve one zabave koja je išla uz to? Zašto to ne biste opet unijeli u svoju svakodnevicu, barem vikendima?

Osim toga, to je savršen je izgovor za neformalno druženje s ljudima koje volite i večer u čijem će središtu biti zabava, smijeh, omiljene igre iz djetinjstva, hrana i piće, a sve to za vrlo malo novca.

Evo kako ćete postati majstorica organiziranja takvih večeri.

1. Odaberite društvene igre
Prije svega, odaberite koje ćete društvene igre igrati. Možete organizirati retro večer pa se posvetiti isključivo igrama iz svog djetinjstva ili pak ih kombinirati s onim novima na tržištu. Za koju se god opciju odlučili, zamolite osobe koje planirate pozvati da i sami zavire na svoje police. Što je veći izbor, to će biti veća mogućnost isprobavanja različitih vrsta igara.

Ako volite igre koje su intelektualno izazovne i zahtijevaju poznavanje opće kulture, tada svakako imajte na umu i tu opciju tijekom biranja.

2. Na jednostavan način prikažite pravila igre
Dio koji i nije toliko uzbudljiv je iščitavanje pravila određene igre koja se nerijetko protežu i na nekoliko stranica. Vrlo često i mislimo da znamo sva pravila igre, posebno ako je riječ o nekoj koju smo igrali u djetinjstvu, no tijekom samog igranja može se pokazati da to baš i nije tako.

Da biste izbjegli potencijalne svađe i nadmetanja, ranije proučite pravila (zato i osobe koje dolaze ranije zamolite da vam jave koje će igre donijeti) te ih pojednostavljeno napišite na papir ili neku ploču u nekoliko kratkih natuknica. Popularne osvjetljene ploče odličan su dodatak takvoj zabavi.

Večer društvenih igara savršen je izgovor za neformalno druženje s ljudima koje volite i večer u čijem će središtu biti zabava, smijeh, omiljene igre iz djetinjstva, hrana i piće, a sve to za vrlo malo novca.

3. Osigurajte dovoljan broj mjesta za sjedenje
Da bi tijekom večer svima bilo ugodno i udobno, imajte na umu i prostor u kojem će gosti sjediti. To može biti i kuhinjski stol, stol na terasi ili balkonu ili pak poslagani jastuci oko stolića u dnevnoj sobi. Kako god bilo, pobrinite se da svatko od gostiju ima svoje udobno mjesto.

4. Osmislite jelovnik
Dakako, ova večer ne bi bila potpuna bez hrane. Ipak, večer igara nije formalna božićna svečanost pa to imajte na umu i prilikom odabira hrane i pića. Neka hrana bude što jednostavnija, a odlučite li da gosti mogu jesti i tijekom igranja, posegnite za sendvičima i drugom tzv. finger food.

Odličan način koji će uvesti raznolikost je da svoje goste zamolite da svaki donese nešto, bilo da je u pitanju jelo ili piće.

5. Pobrinite se za pravo ozračje
Posljednje, no ne i najmanje važno je stvaranje pravog ozračja na ovoj večeri. Da bi se izbjeglo kretanje zamišljenog u nekom potpuno drugom smjeru, počnite igrati igre odmah nakon što pristignu svi gosti. Ljutnju zbog možda izgubljenog kruga ostavite po strani i koncentrirajte se isključivo na zabavu.

Večer društvenih igara trebala bi biti upravo to – večer ispunjena zabavom, igrama i najboljim društvom.

 Ako tek planirate urediti balkon ili terasu na kojoj ćete organizirati ovu večer, pročitajte i savjete kako balkon ili terasu pretvoriti u udobnu oazu poput dnevne sobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju