Pronalazak traperica koje savršeno pristaju obliku tijela gotovo uvijek iziskuje puno napora i isprobavanja. No uz ovih pet savjeta više nećete žaliti nad kupljenim skinny trapericama jer će vam kliziti poput rukavice.

Galerija Skinny traperice iz Esmara by Heidi Klum kolekcije Skinny traperice iz Esmara by Heidi Klum kolekcije Skinny traperice iz Esmara by Heidi Klum kolekcije +0 Nova Esmara by Heidi Klum kolekcija #LETSDENIM od 8. ožujka u Lidlovim prodavaonicama 1. Uvijek birajte visoki struk umjesto niskog

Traperice koje se kopčaju oko pupka naglašavaju krivulje na pravim mjestima i eliminiraju mogućnost virenja šlaufića. Naravno, koliko visok struk ćete odabrati u konačnici ovisi o vašem tijelu i tome koja vam visina najviše odgovara. Hlače višeg struka također sakrivaju donji dio leđa i štite od neugodnog pokazivanja ''ljubavnih ručki'' i ruba stražnjice.

2. Ostavite prostora ''za disanje''

Ako ne možete jednostavno navući traperice preko bedara, radije uzmite veću veličinu. Traperice bi trebale dobro prijanjati uz vašu kožu, ali biste pritom trebali biti u mogućnosti izvesti osnovne radnje kako u protivnom ne biste manevrirali poput gimnastičara ako vam ispadne olovka.

 

A post shared by Annemette Voss (@annemettevoss) on

Jedan od trikova kojim možete provjeriti je jesu li traperice preuske je taj da obratite pozornost na srednji stražnji šav traperica. Ako vuče na lijevu ili desnu stranu to znači da su vam pretjesne. Također, nabori na trapericama vam govore da vam hlače ne odgovaraju, ako su okrenuti prema unutra pokazuju da su traperice preuske, a ako su okrenuti prema van znači da su traperice preširoke.

Ako inače imate problema s pronalaskom savršenih traperica, birajte brendove koji imaju širok raspon veličina i bezvremenske modele. Nova #LETSDENIM kolekcija koja je nastala u suradnji Heidi Klum i Lidla sadrži veličine od 34 do 46 i dolazi u tri trendi nijanse. Svoju veličinu možete odabrati od 8. ožujka, a ako ste majka moći ćete odabrati nešto i za svoju kćer.

3. Dužina traperica je bitna

Traperice bi se trebale zaustaviti točno iznad kosti gležnjeva. Na taj će način uvijek dobro izgledati uz obuću, bilo da se radi o glažnjačama, štiklama ili tenisicama. Vodite računa da nogavice nisu kraće od toga jer bi vam noge mogle izgledati kraće i deblje te o tome da nisu preduge jer prljavi i odrapani rubovi na nogavicama nisu nešto što želite pokazati.

4. Provjerite radi li zatvarač ispravno

Ispravan zatvarač trebao bi se zaustaviti odmah ispod gumba i imati snažno prijanjanje kako ne bi skliznuo kada se krećete. Morate li stalno provjeravati je li vam se šlic otkopčao prilikom saginjanja ili se osjećate kao da želite otkopčati hlače svaki put kada sjednete znakovi su da su vam hlače preuske u struku. Stoga, osim na zatvarač svakako vodite računa i o tome.

5. Stražnji džepovi trebaju biti visoko i blizu jedan drugoga

Za dobar vizualan dojam odabrerite traperice s džepovima koji se nalaze visoko i blizu jedan drugome. Izbjegavajte široke džepove koji vise jer biste mogli vizualno izgledati šire. Stražnji džepovi bi u pravilu trebali pokriti srednju trećinu stražnjice i rubovi džepa ne bi trebali dodirivati bedra. Također, stražnji i prednji džepovi bi trebali sjediti ravno na vašoj stražnjici bez da se razvlače i kako iz njih ne bi izvirala unutrašnjost džepa.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju