Ako vaš dom hitno treba jedan mali makeover, onda za vas imamo par savjeta koji će vam pomoći u tome. Donosimo vam jednostavne i pouzdane trikove za moderniziranje interijera koji vam neće potpuno isprazniti novčanike


1. Odaberite drugačije žarulje.
Klasične duguljaste u obliku svijeće zamijenite okruglim žaruljama. Također birajte one koje su bistre, a ne mutne ili matirane.

2. Promijenite sjenila na svojim lampama. Ako imate jednobojna sjenila, zamijenite ih šarenijim varijantama. Izbjegavajte cvjetne uzorke i fokusirajte se na one modernije, poput geometrijskih.

3. Dekorativna staklena zdjela s bombonima pobrinut će se za dašak boje i živosti. Kupite okruglu zdjelu i napunite ju šarenim bombonima. Ako želite da se vaši gosti njima poslužuju, odaberite zdjelu koja ima stakleni poklopac i vodite računa o roku trajanja bombona. Ako će zdjela imati isključivo dekorativnu funkciju može ostati otvorena, ali tako će brže postati mamac za prašinu.

4. Unesite više ogledala u životni prostor. Ona nisu rezervirana samo za kupaonicu ili predsoblje. Ako imate malu dnevnu sobu, pravokutno ogledalo položite vodoravno na zid na koji je naslonjen kauč ili sjedeća garnitura. Tako ćete vizualno dobiti dojam većeg prostora.

Isti trik možete primijeniti u ostalim prostorijama. Kako biste uštedjeli, svoje ogledalo možete pronaći na buvljacima ili sajmovima starina gdje ćete često naići i na zanimljive okvire koje možete prefarbati srebrnom ili zlatnom bojom su spreju. Hrabriji mogu na strop dnevne sobe postaviti nekoliko manjih ogledala.

5. Nemojte zaboraviti fotografije. One pouzdano u prostor unose toplinu, ali mogu postati i zanimljiv moderni dodatak. Uokvirite omiljenu fotografiju (obiteljsku ili bilo koju drugu) u velikom formatu i postavite ju na centralno mjesto u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena ili onu koja vam je najdraža.

Možete se malo zaigrati i jedan zid hodnika ili predsoblja pretvoriti u 'galeriju'. Za postizanje modernog dojma možete se odlučiti između dvije opcije. Možete odabrati asimetrični raspored fotografija ili strogi pravilan geometrijski. U oba slučaja odaberite jednake okvire za fotografije, po mogućnosti staklene ili tanke crne za dašak elegancije.

Savjet plus
Ne pretjerujte u pokušaju da modernizirate interijer, pogotovo ako imate financijske mogućnosti za veće investicije poput namještaja. Za početak u svaku prostoriju možete unijeti samo jedan predmet koji će 'razbiti' tradicionalnost prostora.

Tako u dnevnu sobu možete staviti jednu modernu fotelju ili visoku podnu lampu od nehrđajućeg čelika, dok u kuhinji možete promijeniti ručke na elementima ili postaviti novi luster. Prvo se naviknite na svoje male moderne dodatke pa tek onda razmišljate o većim komadima namještaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju