Nema zime za vašu kožu!

 

Zimi je koža iznimno osjetljiva i potrebno ju je njegovati pomnije nego u toplijim mjesecima, ne samo zbog oštrih vremenskih uvjeta, već i zbog grijanja u zatvorenim prostorima koje isušuje zrak, ali i kožu. Uz nekoliko trikova i pomno odabranih proizvoda, koža će vam biti zahvalna i proljeće će dočekati nahranjena i njegovana.

1. Tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi

Znamo da je divan osjećaj iz hladnoće koja grize doći kući i opustiti se pod vrućim tušem, no pokušajte to činiti mlakom vodom, kako ne biste s kože uklonili dragocjena prirodna ulja i tako je dodatno isušili. Pritom je važno iskoristiti i pravi proizvod, s dovoljnom količinom hidratantnih tvari kao što je gel za tuširanje i šampon Biobaza & Croski Winter bath koji će obogatiti svako tuširanje ili opuštajuću kupku i poboljšati izgled vaše kože.

Njega kože Njega kože (Foto: Guliver/Thinkstock)
Biobaza winter kupka 150ml, 24,90 kn, dm

2. Nahranite kožu odmah nakon tuširanja ili kupanja

Po zimi vaša koža zahtijeva više hidratacije, a hranjive joj je tvari najbolje podariti odmah nakon pranja. Naime, ako nanesete hidratantnu kremu na još vlažnu kožu, ona pomaže da se ta vlaga duže zadrži u koži. Također, držite kremu u kupaonici kako bi vam bila nadohvat ruke i koristite je obilno svakoga puta kad se tuširate ili kupate. Jedna od univerzalnih krema za njegu lica i tijela je Biobaza & Croski Winter Cream koja njeguje kožu i sprječava njezino isušivanje, a kako ne sadrži konzervanse, umjetne mirise i boje, pogodna je i za najosjetljiviju kožu.


Biobaza winter krema 100ml 19,90 kn, dm

3. Zaštitite kožu pri svakom izlasku iz toplog prostora

Kako biste sačuvali kožu od napada hladnih vjetrova, kiše i snijega, neka vam nošenje toplih rukavica i šalova postane navika. Ne zaboravite od isušivanja zaštititi i usne na kojima je koža iznimno tanka i osjetljiva na hladnoću - u tome će vam pomoći Biobaza & Croski Ski Bee Balm s mirisom sandalovine i mente od kojeg će vam usne biti nevjerojatno meke. Zaštita kože osobito je važna pri bavljenju zimskim sportovima poput skijanja, kada uživanje na snijegu mogu poremetiti crvenilo i ozebline, a naši skijaški reprezentativci rekli su da im s tim problemima najviše pomaže linija Biobaza & Croski proizvoda.


Biobaza winter ski balzam usne 5g, 19,90 kn, dm

4. Njegujte kožu i noću

Područja na kojima nam je koža tanja, poput ruku, laktova i koljena sklonija su sušenju, odnosno brže gube vlagu nego drugi dijelovi tijela na kojima je koža deblja. Najbolji recept protiv toga je da prije spavanja na problematične dijelove tijela namažete debeli sloj hranjive kreme - primjerice Biobaza & Croski Liquid Silk Cream za ruke te preko nje odjenete pamučne rukavice i čarape. One će djelovati kao barijera za vlagu i tako će se krema puno bolje upiti i efekt će biti dugotrajniji.


Biobaza winter liquid silk 40ml, 27,90 kn, dm

5. Hidratizirajte kožu iznutra

Nije neobično da zimi pijemo manje vode nego u ljetnim mjesecima - nije nam vruće i ne znojimo se toliko, a i okrećemo se toplim pićima poput kuhanog vina, čaja ili kakaa. Međutim, ne smijemo zaboraviti da koža treba hidrataciju i iznutra i izvana. Zbog toga je dobro uvijek sa sobom imati bočicu vode, a možete si instalirati i neku mobilnu aplikaciju koja će vas podsjećati da popijete vodu. Ako je ne želite piti hladnu, spravite vruću vodu s limunom koja će vas ugrijati i hidratizirati.

Dodatna prednost korištenja posebne zimske kolekcije Biobaza & Croski koja je ekskluzivno dostupna u prodavaonicama dm-a je to što kupnjom bilo kojeg proizvoda možete osvojiti i odlazak na utrke FIS Svjetskog prvenstva i druge vrijedne nagrade. Detalje o nagradnoj igri možete pronaći na internetskoj stranici dm-a: Nema zime za vašu kožu!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju