Neutralne boje, a pogotovo bijela boja mogu manji prostor vizualno učiniti većim, tamni prostor učiniti svjetlijim te mogu stvoriti dojam otvorenosti i prozračnosti. No, može se činiti i nedovršenim te pomalo dosadnim ako se ne pripazi na neke stvari tijekom uređenja. Stoga vam donosimo pet savjeta za uređenje bijelih prostorija


1. Eksperimentirajte s teksturama
Monokromatske prostorije, pogotovo u bijeloj boji, mogu izgledati vrlo monotono. Upravo tada od velike pomoći može biti dodavanje teksture, čak i u sličnim tonovima. Čupavi tepih, jastuci, obojana cigla, plastični stolić i sve ostalo što vam se svidi jer opcija stvarno ima puno.

2. Dodajte zelenilo
Umjesto zelene boje zida ili zelenog namještaja dodajte prirodno zelenilo. Biljke će bijelom prostoru pružiti osjećaj svježine i prozračnosti te dašak boje. Ako niste obožavatelj jakih boja, biljke su idealan izbor za minimalno dodavanje boja u bijeli prostor kako bi ga "oživjele".

Kako bijela prostorija ne bi bila monotona, oslonite se na uzorke, zelenilo te obojane detalje

3. Iskoristite obojane detalje
Za one koji vole jake boje, ali u manjim dozama, ovo je odlično rješenje koje će doprinijeti uspostavljanju ravnoteže u bijeloj prostoriji. Sasvim je dovoljno izabrati nekoliko detalja čije boje "odskaču" s bijele površine poput prekrivača, jastuka, okvira za fotografije ili pak svjetiljke.

4. Dodajte ukrasno osvjetljenje i umjetnine
Ako želite stvoriti dojam romantičnosti i intimnosti u prostoriji, to najjednostavnije možete učiniti s lijepim osvjetljenjem i umjetninama. Tada su lampice ili LED žaruljice, slike i fotografije ključni detalji koji će dodati taj šarm vašem bijelom prostoru.

5. Upotrijebite uzorke
U slučaju da ne želite jake boje, obojene detalje ni zelenilo u bijeloj prostoriji, uzorci neutralnih boja najbolje su rješenje. Na taj način neutralnost i smirenost prostorije ostat će netaknute, ali ćete i dalje vizualno obogatiti prostor s novom dimenzijom.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju