Više ne možete reći kako niste imali vremena očistiti ili pospremiti neki dio vašeg doma, jer za čišćenje i organiziranje ovih stvari potrebno je odvojiti pet minuta. Prije nego što idete na posao ili dok čekate da se jelo podgrije stignete ovih pet dijelova vašeg doma dovesti u red ako već niste

1. Ladica "svaštara"
Svatko u svom domu ima barem jednu ladicu koja služi kao „svaštara“, odnosno u koju spremamo razne stvari i predmete. Neke od tih stvari stoje u njoj vjerojatno duže nego što bi trebale, poput isteklih kupona, stare pošte ili nekih papirića koji vam više nisu od koristi.

Kada izbacite ono nepotrebno, organizirajte ostatak ladice. Olovke i kemijske stavite u jedan kutak ladice, uredno složite preostale papire i ostatak pribora tako da je sve pregledno i nadohvat ruke.

2. Kablovi
Hrpa zapetljanih kablova izgleda vrlo neuredno, pogotovo ako nije sakrivena te je svatko može primijetiti. No, njihovo otpetljavanje nije nemoguća misija.

Odvojite malo vremena, otpetljate kablove, očistite ih od prašine i ponovno ih uključite tako da izgledaju organizirano, a ne kaotično.

'Za organizaciju i čišćenje ovih stvari u vašem domu potrebno vam je samo pet minuta'

3. Ladica s čarapama
Odvojite pet minuta i organizirajte ovaj dio svoje garderobe. Riječ je o malom dijelu tako da vam stvarno ne bi trebalo oduzeti puno vremena.

Riješite se čarapa koje više nemaju svoj par, koje se više ni ne daju zakrpati ili pak onih koje su postale premale nakon što su se stisnule tijekom pranja. Tada ćete imati više prostora te ladicu u kojoj više neće biti tolika zbrka.

4. Prostor ispod sudopera
Ovo je još jedan od onih prostora u kojemu znamo držati svašta - od kante za smeće, praznih bočica i sredstva za čišćenje. No, vrijeme je da se i taj prostor očistiti.

Sve što imate ispod sudopera izvucite van, pregledajte i odlučite što vam je potrebno, a čega ćete se riješiti. Zatim operite i prebrišite podloge te stvari koje ćete vratiti natrag i kasnije koristiti.

5. Ladica u frižideru ili ostavi
Pregledajte ladice u frižideru ili ostavi te provjerite hranu i pića koja se nalaze na njima. Organizirajte ih tako da one namirnice koje najčešće koristite pomaknete prema naprijed tako da vam budu nadohvat ruke.

Također, ne zaboravite provjeriti vijek trajanja namirnica. Ako je nečemu istekao vijek, bacite to, dok one namirnice kojima će vrlo brzo isteći rok trajanja isto tako primaknite bliže da ne zaboravite da ih morate uskoro iskoristiti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju