Bilo da planirate obitelj ili pak želite izbjeći neželjenu trudnoću ove činjenice o njegovim 'plivačima' mogu biti vrlo korisne. Donosimo 5 stvari koje zasigurno niste znali

1. Brzi su i žestoki od samog početka
Prvi trenutak ejakulacije je najmoćniji. U tom trenutku u prvim kapljicama se nalazi najveći broj najbržih i najizdržljivijih plivača.

2. Žive duže nego što se misli
Poznato je kako sperma u tijelu može živjeti oko 48 sati nakon seksa. No jeste li znali da su mali plivači puno izdržljiviji, a sve zahvaljujući ženi. Tijekom ovulacije, žensko tijelo se mijenja i stvara savršene uvjete za spermu te ona može ostati 'aktivna' i do 5 do 7 dana.

3. Ne vole vrućinu
Dokazano je kako muškarci tijekom ljeta u ejakulatu imaju puno manje 'plivača' nego tijekom zimskih mjeseci. Ovi malci mrze vrućinu, a visoka temperatura može ih i ubiti. Upravo zbog toga muškarci koji žele osnovati obitelj trebali bi nositi komotno donje rublje kako se njihovi testisi ne bi pregrijali.

4. Mogu izazvati alergiju kod žena
Iako ne zvuči prirodno, ali alergija na spermu nije mit. Ona se manifestira crvenilom i zvrbeži kada je u doticaju s kožom. No, znanstvenici upozoravaju kako je riječ o vrlo rijetkoj pojavi.

5. Zdravlje muškarca utječe i na njihovo zdravlje
Prekomjerna težina, nepravilna i loša prehrana te nezdrave navike poput pušenja cigareta i ispijanja velikih količina alkohola osim na muškarca negativno djeluje i na njegove plivače. takve navike mogu uzrokovati smanjen broj spermija te njihovu tromost.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju