Postoji mnogo stvari na kojima treba štedjeti, a ne nepotrebno na njih trošiti velike iznose novca. No, ovo nisu takve stvari. Donosimo vam pet stvari na kojima upravo ne biste trebali štedjeti već ih trebate smatrati dobrim investicijama

1. Madrac
Danas se većina namještaja može naći po vrlo jeftinim cijenama, no za kvalitetan madrac ipak treba odvojiti malo veću svotu. I to je u redu, jer madrac ne bi trebao biti stvar kompromisa.

Ipak je riječ o udobnosti za vašu kralježnicu i o kvaliteti sna. S obzirom na to da dobar madrac može trajati godinama, ova investicija je itekako opravdana.

2. Alati
Možda vam sada kutija s alatom nije ni na kraju pameti, ali doći će trenutak kada ćete htjeti objesiti sliku, složiti policu za knjige ili ćete pak morati popraviti slavinu.

Iako se kupnja jeftinog alata čini najboljom opcijom, ako nadodate još novca na taj iznos moći ćete si priuštiti kvalitetniji alat koji će biti puno dužeg vijeka. Tada su i velike šanse da više nikada o tome nećete morati ni razmišljati.

3. Posuđe za kuhanje

'Kupnja kvalitetnog madraca ne bi trebala biti stvar financijskog kompromisa'

Ovo je jedna od onih stvari koja je potrebna svakome. Nije riječ o ničemu elegantnome, izbor boja i modela nije pretjerano bogat, ali tavice i lonci jednostavno su nezaobilazni u svakoj kuhinji.

Stoga investirajte u posuđe rađeno od kvalitetnog materijala jer ono će puno duže trajati od jeftinijih opcija koje ćete morati mijenjati češće i tako ćete samo na kraju potrošiti više novca.

4. Obuća
U ovom slučaju ne mislimo na tenisice, nego na par pravih, kvalitetnih cipela koji će izdržati godine korištenja. Stoga izaberite one cipele koje će „preživjeti“ putovanja, posao i mnogobrojne društvene aktivnosti.

Ova investicija zasigurno je bolje rješenje od čestog kupovanja obuće srednje kvalitete za koju već zapravo znate da ćete je nakon određenog broja nošenja morati zamijeniti.


5. Gume za automobil
Ovo je vrlo bitna stavka za one koji posjeduju automobil. Iako se sve gume možda čine istima, nije samo u cijeni razlika. Cijene su upravo takve s obzirom na kvalitetu, odnosno izdržljivost i trajnost njihovog materijala.

Nemojte dvoumiti nego uložite u nove gume koje će povećati udobnost vožnje u vašem automobilu i bolje prianjanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju