Preljub nije nimalo jednostavna stvar i muškarci imaju razne motive za prevaru. Ne varaju svi iz istog razloga i na isti način, a kakvi sve tipovi preljubnika postoje pročitajte u nastavku


1. Narcis
Više je zaljubljen u sebe nego u bilo koju ženu koju će ikada upoznati i zbog toga je on ‘najgori’ preljubnik. Laganje i manipuliranje česta je ‘odlika’ muškaraca s narcisoidnom osobnosti. Na prvu je jako karizmatičan pa zbog toga uopće ne razmišljate o tome da je potencijalni preljubnik. Narcis je uvijek tašt i misli samo na sebe, nema osjećaja za tuđe emocije i nikada ne osjeća krivnju zbog varanja.

Lutalica - on jednostavno ne može biti predan jednoj ženi. Ima tendenciju lutanja od jedne do druge žene i boji se da nešto propušta ako se skrasi s nekim.

2. Lutalica
On jednostavno ne može biti predan jednoj ženi. Ima tendenciju lutanja od jedne do druge žene i boji se da nešto propušta ako se skrasi s nekim. Stalno je u potrazi za novim uzbuđenjem jer misli da ga nešto bolje ili baš ono najbolje što traži možda čeka iza ugla.

3. Nesigurni preljubnik
Muškarac koji nije imao namjeru ili želju prevariti, ali dogodilo se. Prepoznat ćete ga po velikoj nesigurnosti i kada kada mu se pruži prilika za preljub – nađe se na opasnom teritoriju jer to godi njegovom egu i tada popušta pod pritiskom.

4. Ovisnik
Ovisnost o seksu više nije rijedak problem i u pitanju je veliki problem koji se rješava uz pomoć stručnih osoba. Ovaj tip preljubnika osjećat će stvarnu krivnju zbog prevare, ali psihički nije dovoljno jak da kontrolira svoje nagone bez obzira na osjećaj krivnje.

5. Slučajni preljubnik
Ovaj tip muškarca vara isključivo u početnoj fazi veze kada odnos još nije do kraja definiran. U trenutku kada shvati da je uistinu zaljubljen u potencijalnu partnericu – postaje 100% odan toj vezi, ali to i dalje ne opravdava njegove ‘prekršaje’ na početku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju