Kako bi traperice što dulje izgledale kao nove, kod pranja i sušenja potrebno je pridržavati se nekih pravila. U nastavku pročitajte uz pomoć kojih ćete trikova očuvati vaš omiljeni par

1. TREBA LI IH PRATI?
Iako neki vjeruju da će traperice izgledati sve bolje što se dulje nose, to ne znači da ih nikad ne treba prati. Prljavština i bakterije koje se s vremenom nakupe uništavaju tkaninu. No ne treba ih prati niti prečesto, dovoljno je svaka tri do pet nošenja.

Kako se ne bi razvukle na koljenima, birajte modele od rastezljivog trapera

2. ZAŠTITITE BOJU TAMNIH TRAPERICA
Klasične tamne traperice jedan su od najpoželjnijih komada ženske garderobe jer se savršeno kombiniraju za svaku prigodu, a mogu se čak nositi i u uredima koji imaju pomalo strogi dress code. Jedini način da nakon nekog vremena ne izgledaju isprano jest prati ih u mlakoj, pa čak i hladnoj vodi.

Ako imate vremena i strpljenja, operite ih onako kako su to činile naše mame i bake – na ruke, prethodno namakane u hladnoj vodi.

3. SPRIJEČITE RASTEZANJE TRAPERA NA KOLJENIMA
Skinny traperice mogu izgledati jako zavodljivo, ali ne i kada se rastegnu na koljenima. Zato je potrebno reagirati već kod kupovine ovakvog modela.

Kako bi dugo vremena prianjale uz nogu na svim dijelovima, uvijek birajte one s rastezljivim likrom.

4. POSEBNO OPREZNO S UKRAŠENIM MODELIMA
Već nekoliko sezona jako su popularne izvezene traperice ili modeli koji su ukrašeni šljokicama, zakovicama illi biserima, a iste modele nosit ćemo i ove jeseni. Ovakvi modeli obavezno se peru na ruke, u mlakoj ili hladnoj vodi s nježnim deterdžentom. Kako bi traperice zadržale svoj oblik, pokušajte ih ne cijediti preagresivno.

5. STOP SKUPLJANJU
Ne, niste se udebljale, nego su vam se traperice "stisnule" u perilici. Kako vam se to ne bi ponovilo, zaboravite na sušilicu ili bilo kakvo izlaganje traperica visokim temperaturama. Znači, kako smo već naveli, perite ih u hladnoj vodi i sušite na zraku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju