Koliko ste se puta našalili da izgledate kao 'ovčica' kada ste primijetili da vam ostaci slomljenih vlasi strše na glavi? Ako pravilno ne tretirate svoju kosu, ona će postati krhka i lako se lomiti, a ovo je pet razloga zbog kojih se to događa

1. Sušite kosu ručnikom. Ručnici su dovoljno mekani za našu kožu, ali previše grubi za kosu. Zbog toga ju nemojte trljati ručnikom nego ju samo lagano stišćite i 'tapkajte' dok ne izvučete iz nje višak vode.

Zaboravite stari mit o tome kako prije spavanja treba četkom 100 puta proći kroz kosu i rasčešljajte ju u što manje poteza.

2. Koristite plastičnu četku. Birajte one 'prirodne' napravljene od čekinja ili životinjske dlake jer takve četke štite kosu. Također izglađuju kosu i raspetljavaju je, dok se za plastične četke vlasi zapetljaju i tako lakše lome.

3. Ne kontrolirate jačinu sušila za kosu. Stručnjaci kažu da bi za našu kosu bilo idealno da je prije sušenja fenom prvo djelomično osušimo na zraku. Zatim fen treba staviti na najmanju jačinu i tijekom sušenja ga držati 15 centimetara dalje od kose. Tako dobivamo lijepu i zdravu kosu bez vrućine.

4. Slijedite pravilo o '100 poteza četkom'. Zaboravite stari mit o tome kako prije spavanja treba četkom 100 puta proći kroz kosu jer ćete tako po njoj rasprostraniti prirodna ulja i učiniti je sjajnijom. Ako je izložite ovom 'tretmanu', uzrokovat ćete njezino lomljenje. Rasčešljajte ju u što manje poteza.

5. Previše stežete kosu kada vežete rep. Kada radite ovu popularnu frizuru, obavezno malo 'opustite' kosu i nemojte ju previše stezati gumicom. Upravo je ona jedan od velikih krivaca za lomljenje kose, a suučesnik su i sve frizure zbog kojih vam kosa dulje vrijeme mora biti zategnuta, poput pletenica ili punđi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju