Čovjekov rast u prosjeku završava oko 18. godine ili u ranim dvadesetima. Zbog nepravilnog držanja i premalo fizičkih aktivnosti koje istežu tijelo, često gubimo svoje centimetre. Donosimo vam listu vježbi uz pomoć kojih žete maksimalno istegnuti tijelo i povećati svoju visinu

1. Preskakanje užeta. Sjajna vježba za istezanje tijela, pogotovo nogu. Uz to što pomaže kod istezanja, također 'gradi' mišiće.

2. Plivanje. Aktivnost koja je se smatra vježbom za kompletno tijelo. S obzirom na to da zahtjeva puno zamaha rukama i istezanje cijelog tijela, može vam pomoći da postepeno povećate svoju visini. Stručnjaci kažu da je za to potrebno minimalno 1 sat plivanja dnevno.

3. Joga poza 'kobra' – jedna od osnovnih poza u jogi idealna je za produljivanje tijela zato što tijekom izvođenja rasteže kompletnu kralježnicu. Legnite na trbuh, nožne prste i čelo lagano pritisnite na pod, stavite dlanove pokraj prsa- Savijte laktove i prste držite ravno. Oslanjajući se na dlanove, podignite ramena i prsa s poda.

4. Joga poza 'pas koji gleda prema dolje'. Kleknite i spustite kukove na pete, pružite ruke u širini ramena daleko ispred sebe. Lagano podižite koljena u zrak pokušavajući zadržati u potpunosti ravna leđa, pokušajte pete spustiti na pod. Ruke su ravne, glava je opuštena, ramena široka i udaljena od uha, uvučen trbuh i aktivna bedra.

5.'Viseće' vježbe. Sve vježbe istezanja na šipkama prilikom kojih vaše tijelo visi također istežu tijelo i nakon dugoročnog primjenjivanja mogu pridodati centimetar vašoj visini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju