Želite li se na brz i vrlo ukusan način riješiti masnih naslaga na trbuhu i oko struka, pomoć potražite u napicima. Donosimo 5 čarobnih tekućina koje će vam pomoći da 'otopite' masnoće i izravnati trbuh

Vitaminska voda

Voda je važan dio vašeg tijela. No ova čarobna tekućina može vam pomoći i kod 'skidanja' trbuha. Sokove zamijenite vodom u koju ste dan prije stavili listiće mente, nekoliko kriška citrusa (naranče, limuna i limete) i svježi krastavac. Vodu spremite u hladnjak i pijte je kada osjetite žeđ.

Napitak na tašte
Dokazano je kako čaša mlake vode s malo iscijeđenog limuna ujutro, na tašte čini čuda za vaše tijelo. Ovaj napitak ubrzava probavu i metabolizam te vam pomaže da 'isperete' tijelo od toksina i masnoća.

Hladni zeleni čaj i čaj od mente
Zeleni čaj te onaj od metvice od pamtivjeka se koriste u medicinske svrhe. Oboje su vrlo snažni antioksidansi koji jačaju imunitet, ali i pomažu tijelu da tijekom probave izbaci višak masnoća unesenih u organizam hranom. Isto tako, smanjuju nadutost i reguliraju probavu.

Zakuhajte litru vode, pričekajte minutu te u nju ubacite 5 vrećica čaja. Po želji zasladite s malo meda. Ostavite da odstoji samo 5 minta, izvadite vrećice i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu. Prelijte ga u staklenu bocu i spremite u hladnjak. Pijte tijekom svakog dana kad god osjetite žeđ.

Sok od lubenice
Lubenica je prepuna vode, ali i hranjivih sastojaka među kojima je i likopen te amino kiselina arginin koja dokazano smanjuje masnoće u tijelu.

U blender ubacite očišćeno meso lubenice te dodajte šaku leda. Sve dobro izmiksajte i uživajte u savršenom slatkom napitku.

Smoothie od ananasa
Ovaj čarobni napitak savršeno je desertno piće za ljubitelje slatkih tropskih okusa. Sastoji se od samo dva sastojka - lanenog ulja koje dokazano smanjuje masne naslage na trbuhu te svježeg ananasa - voća koje sadrži enzime koji 'razbijaju' proteine, ubrzavaju probavu i smanjuju nadutost.

U blender ubacite komade očišćenog ananasa te dodajte žlicu lanenog ulja (po želji šaku leda). Sve dobro izmiksajte i uživajte u ukusnom i zdravom napitku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju