Udovoljavate li svojoj kosi na svakodnevnoj bazi pa je pazite i mazite ali ona vam nakon određenog perioda uzvraća neposluhom znači kako je došlo vrijeme za šišanje. Skraćivanje dužine kose izuzetno je važno za njezinu kvalitetu, stoga ukoliko primjetite ove promjene na frizuri nikako ne odgađajte odlazak pod škare

Konstantno podizanje kose
Učestalo podizanja kose u punđu ili rep označava nezadovoljstvo raspuštenom frizurom, najčešće se to događa jer kosa kada izraste. Naime ni najspretnije ruke frizera ne mogu odgoditi šišanje na duži period, kosa osim dužine tijekom rasta mijenja svoju strukturu, pa frizura gubi na stilu.

Ispucali vrhovi
Većina nas odlazi frizeru tek kada primijeti naočigled ispucale vrhove vlasi. Profesionalni frizeri ističu kako smo tada zakasnili. Naime rezanje vrhova preporuča se za meku kosu svakih šest tjedana, a za gustu i čvrstu svakih osam.

Učestalo korištenje pegle i drugih uređaja za stiliziranje kose, oštećuje i iscrpljuje vlas zbog čega je šišanje potrebno svakih tri tjedna, kako bi se kosa potaknula na obnavljanje



Beživotna forma
Iako stilizirana frizura koja brzo gubi formu, a pramenovi beživotno padaju odaje kako dužinu treba mijenjati. Naime vlas se hrani od korijena, a ukoliko dužina postane prevelika, sebum iz lojnih žlijezda ne stigne do završetka vlasi. Uz odgovarajuću njegu šamponima, regenetarorom i čajem od koprive – kojeg je najbolje preliti na kosu i takvu ostaviti u ručniku oko pola sata, te samo posušiti, skidanje vrhova je nužno.

Kosa mekana poput paperja
Pramen kose od korijena uhvatite u šaku i lagano klizite dužinom do samih vrhova, ukoliko je obujam znatno tanji prema krajevima te vam bježi iz dlana pokazatelj je oslabljenih vlasi. Naime svakodnevno raščešljavanje kose najčešće uzrokuje pucanje vlasi, ali i stanjivanje. Osim šišanja kosi treba pružiti i adekvatnu njegu hranjivim maskama.

Prečesto korištenje uređaja za stiliziranje kose
Pegle za kosu su veliki hit, no svaki stručnjak naglašava kako ona nije namijenjena svakodnevnoj upotrebi. U većini slučajeva, prije ravnanja potrebno je kosu izvući na četku što je dodatni stres i za kosu i za vlasište, a tek nakon toga ravnati peglom. Potez peglom po pramenu mora biti brz i ravnomjeran kako se ne bi oštetio određeni dio kose, a površina pegle čista kako se kosa ne bi lijepila. Ipak učestalo korištenje pegle i drugih uređaja oštećuje i iscrpljuje vlas zbog čega je u tom slučaju šišanje potrebno svakih tri tjedna, kako bi se kosa potaknula na obnavljanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju