Iritira vas zvuk njegovog žvakanja, a ona baš nikada ne napravi krevet. Ovo su samo neke od situacija u vezi koje su potpuno normalne i nisu pokazatelj nikakvih problema. No postoje znakovi koje itekako otkrivaju lošu vezu koja velikom brzinom juri ka propasti


1. U svađi koristite kritike i prijezir

Ponekad vas neke partnerove navike mogu izbaciti iz takta i prigovor je u tim situacijama normalan. No, postoje rečenice kojima u svađi nikako nije mjesto, a jedna od njih je 'Koji ti je vrag?' ili Je li moguće da si toliko glup/a' ili neka od sličnih verzija.

Vrijeđanje partnerove inteligencije i sposobnosti razumijevanja kao i podcjenjivački stav pokazatelj su vrlo lošeg i trajno narušenog odnosa.

2. Ne vjerujete partneru
Povjerenje je temelj svake kvalitetne veze i kada se naruši vrlo ga je teško povratiti. Bilo da se radi o preljubu ili nekom drugom obliku prevare i laži, većina ovakvih prepreka je nepremostiva ili pak ostavlja vrlo duboke ožiljke koji narušavaju odnos između partnera.

Ako pak partneri odluče pokušati spasiti vezu ili brak, vrlo je važno da su oba partnera maksimalno iskrena i voljna nastaviti dalje.

3. Pomanjkanje dodira
Dodiri su nešto što zbližava partnere i vezu čini emotivnom i strastvenom, a sretni parovi često izmjenjuju dodire i poljupce. No indikator loše veze nije koliko vas često partner dodiruje, već kako vi osjećate njegove dodire, odnosno reagirate li dodirom na njegov dodir.

Ako vas partnerov dodir tjera da mu uzvratite istom mjerom, vaša veza je kvalitetna, no kako često njegovi dodiri kod vas izazivaju nervozu, vrijeme je da razmislite o vašoj vezi.

4. Stalno ste u nekoj drami
Život je prepun drama i to ga čini dinamičnim i zanimljivim. No kada te drame prerastu u nešto nepodnošljivo i pretjerano, vrijeme je za prekid. Česte svađe i prepucavanja, deranje na partnera te fizički obračuni poput naguravanja, navlačenja ili udaraca znak su vrlo opasnog i nezdravog odnosa iz koje bi čim prije trebali izaći.

5. Gubite zajedničke interese
Sjedite za večerom i oboje šutite, više nemate zajedničke hobije, jedva čekate da partner izađe iz kuće, više vas veseli vrijeme provedeno s prijateljima nego s partnerom... sve su to znakovi da ste se itekako udaljili od partnera.

Iako svaka veza dolazi do zasićenja pitanje koje si morate postaviti glasi 'Želite li promijeniti stvari ili vam odgovara trenutno stanje?'. Ako u vezi nema motivacije, ona je osuđena na propast.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju