U trenutku kada njihovo prvo dijete napokon uđe u fazu cijelonoćnog spavanja i krene u vrtić, mnogi roditelji pomisle kako je pravo vrijeme za drugo dijete. Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da je ste stvarno spremni za dolazak novog člana obitelji


1. Potpuno ste se oporavili od prve trudnoće.
Tijelu treba dosta vremena da se vrati u formu nakon poroda. Smatra se kako je optimalno vrijeme potrebno za oporavak između 18 i 23 mjeseci, ali ako želite biti sigurni da je vaše tijelo spremno za novu trudnoću, otiđite kod svog doktora i ginekologa. Razgovarajte s njima od drugoj trudnoći i obavite eventualne potrebne pretrage biste se uvjerili da je vaše zdravstveno stanje dobro.

2. Vi i vaš partner svjesni ste koliko će drugo dijete utjecati na svakodnevicu i na vaš odnos. Međutim, oboje želite još jedno dijete i spremni ste na sve nove obaveze i promjene u rasporedu koje dolaze s njim.

Kada vam ideja ponovnog mijenjanja pelena budi nostalgiju to znači da je pravo vrijeme za još jedno dijete.

3. Sigurni ste da financijski možete podnijeti dolazak novog člana obitelji ili odlazak s posla. Iako se mnogi slažu da je drugo dijete' jeftinije' od prvog jer već posjedujete svu potrebnu dječju opremu, novo dijete ipak uključuje i nove izdatke.

Naravno da novac nije ključna stvar u planiranju druge trudnoće, ali ako se nalazite u financijskoj stisci zbog koje ste stalno pod stresom, razmislite o tome da drugu trudnoću odgodite na nekoliko mjeseci dok se situacija ne popravi.

4. Znate kako ćete prvo dijete pripremiti za prinovu u obitelji. Stručnjaci smatraju kako djecu treba polako uvesti u priču o novoj trudnoći tek kada se vaš trudnički trbuščić počne nazirati. Stoga se prije trudnoće informirajte o tome kako ćete djetetu objasniti njegovu novu ulogu brata ili sestre.

5. Osjećate da ste emotivno spremni za novu trudnoću. Kada vam ideja ponovnog mijenjanja pelena budi nostalgiju, kada se uhvatite da opet razmišljate o dječjim imenima ili čeznutljivo promatrate male bebe, to znači da je pravo vrijeme za još jedno dijete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju