Zlatna generacija supermodela iznjedrila je legendarna imena modne scene toliko jaka da ih ni ne treba povezati s prezimenom kako biste znali o kome je riječ. Linda, Naomi, Cindy, Christy – ove dame opčinile su svijet mode, a jedna od njih danas slavi 50. rođendan.

Galerija Christy Turlington Christy na reviji modne kuće Chanel u prosincu 2018. godine S kolegicama Naomi Campbell i Claudijom Schiffer +2 Christy je vladala modnim pistama

Riječ je o predivnoj Amerikanki Christy Turlington, koja se tijekom karijere pojavila na više od 500 naslovnica. Najbolji model svih vremena! Mogli biste sve modele ovog svijeta iskombinirati u jednoj osobi, a ona joj se i dalje ne bi mogla približiti. Žao mi je, cure. San mi je opet raditi s njom prije nego što odem u mirovinu, ali šanse da se to ostvari ravne su dobitku na lutriji, kazao je slavni casting direktor James Scully.

Christy na reviji modne kuće Chanel u prosincu 2018. godine Christy na reviji modne kuće Chanel u prosincu 2018. godine (Foto: AFP)

Christy se odavno povukla s pista kako bi se posvetila školovanju i obitelji, ali povremeno snimi pokoju kampanju: Iako realno nikada nisam u potpunosti napustila modeling, u svojim mislima kao da jesam zato što sam se vratila školovanju i krenula dalje sa svojim životom. Sjećam se da su me jednom poznanici vidjeli s ruksakom i komentirali: 'Ah, jadna.' Jadna? Budale, ja se obrazujem. Napokon sam prestala pušiti i udebljala se malo. Bila sam u Parizu na Tjednu mode i sjećam se trenutka u kojem sam pomislila: 'Radim nešto zdravo za sebe i oni me zbog toga osuđuju. Ne želim se više tome izlagati.'

S kolegicama Naomi Campbell i Claudijom Schiffer S kolegicama Naomi Campbell i Claudijom Schiffer (Foto: Profimedia)

Ljepotica se 2003. godine udala za glumca i redatelja Edwarda Burnsa, s kojim ima dvoje djece, te se posvetila humanitarnom radu.

Od 2003. godine u braku je s Edom Burnsom Od 2003. godine u braku je s Edom Burnsom (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju