Nezaobilazni sastojci recepta za odlično ljeto definitivno su knjiga i plaža. Riječi nekih od ovih šest uspješnica upijat ćete kao što tijelo upija zrake Sunca. Jer doista, ništa nije toliko opuštajuće kao čitanje dobre knjige uz šum valova

1. U vodu – Paula Hawkins

Psihološki triler o raznim oblicima obiteljskog nasilja.

Stigao je novi napeti psihološki triler Paule Hawkins nakon njenog internacionalnog bestselera "Djevojka u vlaku", taman da vam ovo ljeto učini tajnovitim. Ovaj puta je to priča o neuhvatljivosti istine i obitelji koja se raspada zbog tajni. Pazite se mirne površine – nikad ne znate što vreba ispod nje!

Julia, to sam ja. Moraš me nazvati. Molim te, Julia. Važno je... U posljednjim danima prije smrti Nel Abbott zove sestru. Julia ne diže slušalicu i ne obazire se na vapaj za pomoć. Par dana nakon toga Nel je nađena mrtva. Skočila je, kažu. Julia se vraća u rodni Beckford kako bi se brinula za svoju nećakinju, Nelinu kćer. Julia se panično boji tog mjesta u kojeg se nikada nije željela vratiti. Naviru neugodna sjećanja, ispred stare kuće na rijeci, znajući da Nel nikada ne bi skočila u tu tamnu rijeku. Ali Nel nije jedina utopljenica.

2. Šefica – Sophia Amoruso

Priča o autsajderici koja je proglašena najseksi živućom predsjednicom uprave tvrtke vrijedne više od 100 milijuna dolara.

'Šefica' je knjiga u kojoj autorica Sophia Amoruso prenosi svoje poduzetničko iskustvo na duhovit, pametan i inovativan način

Oduševila me ova žena. Sophia prenosi svoje poduzetničko iskustvo na duhovit, pametan i inovativan način. I ona sama je takva. Ovo je njeno osobno iskustvo o tome kako je od adolescentice, autostoperice koja se bavila sitnim krađama, rasprodavala te iste ukradene stvari. Uvijek je bila švorc, bez cilja, završivši kao portirka koja provjerava osobne iskaznice u predvorju umjetničke škole. Upravo je u tom predvorju odlučila početi prodavati rabljenu robu na eBayu. Danas, jedanaest godina poslije, ona je osnivačica, direktorica i kreativna direktorica Nasty Gala, internetske trgovine odjevnih predmeta, vrijedne više od 100 milijuna dolara s više od 350 zaposlenika.

Sophia nikad nije bila tipična šefica. Sophia dapače nije tipična ni u čemu. Ova knjiga je napisana za sve djevojke i žene poput nje: autsajderice koje traže jedinstven put do uspjeha, čak i kad je taj put prepun prepreka i neprijateljski nastrojenih ljudi.

Danas je #ŠEFICA više od knjige….#ŠEFICA je pokret.

Pročitajte knjigu i pridružite se pokretu.

3. Šest milimetara – Josipa Pavičić Berardini

Priča o bolesti i smrti puna života.

Na hrvatske police je stigla još jedna iskrena, životna i upečatljiva ljudska priča. Josipu Pavičić Berardini poznajemo iz TV i tiskanih medija. U 35. godini života dijagnosticiran joj je karcinom dojke, veličine 6 milimetara koji je u njen život ušao poput najgore turbulencije. Tada su njenim životom zavladali strah i tjeskoba. Odluku da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora donijela je sama s puno odgovornosti.

Josipa u ovoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama života. Pritom navodi sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima – od prehrambenih režima do mailova koje je dobivala nakon izlaska u javnost sa svojom pričom.

U knjizi na vrlo zanimljiv način piše o svom putu do izlječenja kroz šest razina:
1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao.

4. Sve baš sve – Nicola Yoon

Maštovita priča o mladenačkoj ljubavi i tamnoj strani roditeljske ljubavi.

Ova priča ima više dubokih poruka. Ljubav je glavna nit vodilja romana, ali tu je još više riječ o prihvaćanju života takav kakav on jest. Govori i o prihvaćanju bolesti, tuge i gubitka, o roditeljskoj sebičnosti i posesivnosti, o obiteljskom nasilju, o pravom prijateljstvu kao i o odrastanju i svim promjenama koje ono nosi.

Ova knjiga će vam zasigurno uljepšati ljeto, a isto tako i vašoj djeci tinejdžerske dobi.

5. Ono što vidiš tek kad usporiš – Haenim Sunim

Nadahnute misli budističkog učitelja o ljepoti svakodnevnog života.

Radi se o svjetskom fenomenu – knjizi budističkog redovnika i učitelja iz Koreje prodanog u više od 3 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Haemin Sunim iskreno i otvoreno opisuje svoja iskustva i opažanja nudeći nam niz savjeta i mudrosti o onome što nam je najvažnije u životu, od ljubavi do prijateljstva, do duhovnosti, budućnosti.

Knjiga 'Ono što vidiš tek kad usporiš' budističkog redovnika i učitelja Haenima Sunima prodana je u više od 3 milijuna primjeraka diljem svijeta

Čitajte ovu čarobnu zbirku nadahnutih misli koja predstavlja poziv upućen svima nama da usporimo, da se otvorimo za sreću i da uvidimo ljepote svakodnevnog života. Odlična prilika da ovo ljeto meditiramo, nađemo trenutak mira u našim užurbanim životima.

6. Luda – Chloe Esposito 

Alvina Knightly je neobuzdana, nezaustavljiva i nezaboravna.

Radi se o najnovijem senzacionalnom hitu koji nećete moći prestati čitati, a čija se radnja događa između Londona i Sicilije. Jedna od identičnih blizanki prolazi kroz ludu avanturu i smišlja svakakve laži ne bi li sestri ukrala naizgled savršen život.

Alvina Knightly prava je katastrofa: život joj nema smisla ni cilja. Jedino u čemu je dobra je cuganje, a sušta je suprotnost svoje uvijek savršene sestre blizanke Beth. Udana za bogatog i zgodnog Talijana, Beth je od prvog dana života svačija miljenica.

Chloe Esposito napisala je ludi triler koji spaja seks, drogu i žeđ za krvlju. Idealno ljetno štivo i luda zabava.

Provjerite i kojih to 10 knjiga treba pročitati svaka žena.

blog Čitaj knjigu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju