Koliko god bi ih željele nositi, nemali broj žena odustane od štikli jer ne mogu trpjeti bol u nogama koju visoke potpetice često izazivaju. No odlična vijest je da se nijedna žena više neće morati odreći ove seksi i efektne obuće jer sada je tu 6 univerzalnih rješenja za najbezbolnije nošenje štikli


1. Zalijepite prste flasterom

Kako biste smanjili pritisak s dijela tabana ispod prstiju, treći i četvrti prst zajedno zalijepite flasterom. Ovaj trik djeluje zato jer se između ta dva nožna prsta nalazi živac, a flaster minimalizira bilo kakav napor pri hodanju u visokim potpeticama.

2. Nasprejajte noge dezodoransom
I najmanja količina znoja može nošenje štikli učiniti nesnosnim pa kako biste spriječili znojenje stopala, prije nego obujete cipele posprejajte noge dezodoransom, odnosno antiperspirantom.

Treći i četvrti prst zajedno zalijepite flasterom što će znatno umanjiti pritisak na dio tabana ispod nožnih prstiju

3. Lagano prijeđite po đonu šmirgl papirom
Đon novih cipela vam se skliže? Kako biste stvorili lažnu 'izraubanost' po đonu lagano prijeđite šmirgl papirom.

4. Koristite vrećice čaja
Protiv neugodnog mirisa cipela koristite iskorištene vrećice čaja. Osušite ih i stavite da odstoje u cipelama 24 sata.

5. Proširite cipele s ledom ili sušilom za kosu
Stišću li vas cipele možete si pomoći s dva rješenja. Prvi je da plastične vrećice za zamrzavanje napunite vodom i ugurate ih u prednji dio cipela. Cipele stavite u zamrzivač da odstoje preko noći. Kako se voda smrzava tako će se cipele proširiti.

Drugo rješenje je da obujete dva, tri para čarapa ili jedan par debelih, vunenih čarapa, obujete cipelu te sušilom za kosu pušete u dio cipela gdje vas stišće. Pri tome savijajte i mičite nogu kako bi se cipela što više oblikovala po stopalu.

6. Koristite jastučiće na prednjem dijelu tabana
Djelu stopala koji pri nošenju štikli najviše boli, dio tabana ispod prstiju, olakšajte tako da u cipele stavite mekane jastučiće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju