Doček Nove godine baš je posebna prilika u kojoj će mnoge od nas zablistati. Pomno isplanirani outfit zasigurno će uključivati i visoke potpetice koje su istovremeno tako lijepe i tako bolne.

Koliko god bi ih željele nositi, nemali broj žena odustane od štikli jer ne mogu trpjeti bol u nogama koju visoke potpetice često izazivaju.

Kako bismo mogle plesati bez bolova u nogama i bez grčeva koji znaju iznenaditi sljedeći dan, prikupili smo šest korisnih savjeta koji će vam omogućiti da rasplesane uđete u Novu 2023. 

1. Zalijepite prste flasterom

Kako biste smanjili pritisak s dijela stopala ispod prstiju, treći i četvrti prst zajedno zalijepite flasterom. Ovaj trik djeluje zato jer se između ta dva nožna prsta nalazi živac, a flaster minimalizira bilo kakav napor pri hodanju u visokim potpeticama.

2. Nasprejajte noge dezodoransom

I najmanja količina znoja može otežati nošenje štikle pa kako biste spriječili znojenje stopala, prije nego obujete cipele posprejajte noge dezodoransom, odnosno antiperspirantom. Lako su dostupini i proizvodi koje možete nanijeti direktno na cipelu kako vam se noge ne bi znojile, a cipele klizale sa stopala. 

3. Lagano prijeđite po đonu šmirgl papirom

Đon novih cipela vam se skliže? Kako biste stvorili lažnu hrapavost po đonu lagano prijeđite šmirgl papirom. Tako ćete biti stabilnije u cipelama s visokom potpeticom i eliminirat ćete potencijalne ozljede zgloba. 

4. Proširite cipele s ledom ili sušilom za kosu

Stišću li vas cipele možete si pomoći s dva rješenja. Prvi je da plastične vrećice za zamrzavanje napunite vodom i ugurate ih u prednji dio cipela. Cipele stavite u zamrzivač da odstoje preko noći. Kako se voda smrzava tako će se cipele proširiti.

Drugo rješenje je da obujete dva, tri para čarapa ili jedan par debelih, vunenih čarapa, obujete cipelu te sušilom za kosu pušete u dio cipela gdje vas stišće. Pri tome savijajte i mičite nogu kako bi se cipela što više oblikovala po stopalu.

5. Koristite jastučiće na prednjem dijelu stopala

Djelu stopala koji pri nošenju štikli najviše boli, dio stopala ispod prstiju, olakšajte tako da u cipele stavite mekane jastučiće. Ako tražite spas u zadnji čas, na to kritično mjesto možete staviti i vatu koju zasigurno imate doma. 

15 modela štikli koje ćete obožavati nositi u prosincu, ali i kasnije Prosinac je kao stvoren za upečatljive štikle Steve Madden (Fashion&Friends), snižene s 978,73 na 479,58 kn Stradivarius, 229,90 kn +12 H&M, 34,99 eura (264 kn)

6.  Izmasirajte stopala prije nošenja štikli

Po uzoru na plesače, prije dugotrajnog nošenja štikli, trebali bi dobro razgibati gležnjeve. Čak i kratka masaža stopala, pomoći će vam da u njima izdržite cijelu noć. Ako osjetite bol, izujte cipelu i laganim pokretima masirajte stopalo. U svega nekoliko minuta, na taj ćete način osvježiti umorna stopala i nastaviti uživati u dobroj atmosferi bez boli u nogama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju