Žene u Africi mogu se pohvaliti elastičnijom i mlađom kožom u odnosu na žene zapadnog svijeta. Za sporije starenje lica i tijela djelomično su zaslužni geni, specifični geografski utjecaji, ali i mali ritualni ljepote o kojima Europljanke ne znaju mnogo


1. Moć ruže

Marokanke obožavaju koristiti latice ruže u pripremi kućnih pripravaka za proljepšavanje, osobito za izradu ružine vode koja se smatra odličnim pomagačem za toniranje kože. Eterično ulje ruže, pak, se smatra jednim od najjačih saveznika u borbi protiv ublažavanja upala tijela, a kad se nanese na kožu, ostavlja ju mekanom i glatkom.

2. Napitak od metvice
Afričke žene obožavaju piti biljni napitak od metvice. Ovo je okrepljujuće piće prepuno kofeina koji razbuđuje, pa se smatra odličnom alternativom kavi. Uz to sadrži mnogo antioksidanta koji pomlađuju kožu i pozitivno djeluju na brže zacjeljivanje ožiljaka na tijelu.

Afrički crni sapun sadrži shea maslac, palmino ulje i pepeo suhih ljuski kakao bobica koji nježno čisti kožu i daruje joj vlažnost.

3. Parna kupelj
Odlazak u hamam jednom tjedno, odnosno u parnu kupelj odličan je način da se opustite i uljepšate. Para otvara pore, potiče izlučivanje toksina iz tijela,te ubrzava cirkulaciju što rezultira ljepšom kožom lica i tijela. U hamamu su dostupne i učinkovite metode masaže arganovim uljem koji opuštaju tijelo i duh.

4. Afrički crni sapun
Žene na Crnom kontinentu održavaju higijenu Afričkim crnim sapunom. Riječ je o prirodnom proizvodu na bazi palminog ulja i shea maslaca koji je bogat vitaminom E te jamči elasticitet kože.

Boja potječe od pepela suhih ljuski kakao bobica koje se nalaze u sapunu, a koji ne sadrži nikakve konzervanse, umjetna bojila i aditive pa je namijenjen svim tipovima kože.

5. Zelena glina
Maska od zelene gline ima zapanjujući učinak na kožu jer dubinski prodire i upija višak prirodnih ulja. Ima odličan učinak na kožu lica, prsa i leđa.

6. Parfem u 'kamenu'
Na afričkim bazarima mogu se kupiti čvrsti parfemi u kamenu koji nude posve novo iskustvo stavljanja mirisa. Umjesto raspršivanja čestica po ključnim točkama, žene u Africi trljaju ove kamene o tijelo. Riječ je o iznimno mirisnim česticama koje traju cijeli dan i koje traju godinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju