Kaže se da je ljubav dovoljno jaka da pobjedi sve životne nedaće. Međutim, neke životne prekretnice ponekad donose promjene velike i snažne promjene. U takvim trenucima veza će ili opstati i ojačati ili slomiti pod pritiscima


1. Rođenje djeteta.
Kada dobijemo dijete, potpuno se posvećujemo tom malenom i nemoćnom biću, a istodobno naš odnos s partnerom pomalo pada u drugi plan.

Ponekad se dogodi da potpuno zanemarimo partnera i tada može doći do nesuglasica. Zapamtite da i dalje morate voditi računa o svom odnosu, razgovarajte o svim promjenama koje se događaju u vezi i ne sramite se toga.

U trenucima kada vas zadesi teško zdravstveno stanje uistinu možete vidjeti je li vaš partner uz vas u potpunosti.

2. Nevjera. Iako će čvrsti zagovornici vjernosti reći kako nema oporavka veze nakon nevjere, to se ipak događa. Naravno, za to je potrebno jako puno truda, rada i povjerenja koje je ozbiljno narušeno. Nemojte odmah nakon nevjere donositi odluku o prekidu nego si dajte malo vremena da razmislite o svemu.

3. Bolest. U trenucima kada vas zadesi teško zdravstveno stanje uistinu možete vidjeti je li vaš partner uz vas u potpunosti. Tada vam se mijenja svakodnevica, potrebno vam je puno strpljenja i brige, a neki ljudi tada pokažu da jednostavno nisu spremni za to.

4. Briga za roditelje. Mnogi kažu da je bolestan roditelj poput malene bebe – bespomoćno biće koje treba svu vašu brigu i ljubav. Zbrinjavanje ostarjelih i bolesnih roditelja u vlastitom domu zahtjeva puno vremena, energije i novca.

Kada dobijemo dijete, potpuno se posvećujemo tom malenom i nemoćnom biću, a istodobno naš odnos s partnerom pomalo pada u drugi plan.

Baš kao i kod prethodne točke, mnogi se ne mogu nositi s tom odgovornošću i zbog toga dolazi do problema u odnosu. S druge strane, vaš partner vam može pokazati bezuvjetnu podršku zbog koje ćete biti sretni što uz sebe imate tako dobrog čovjeka.

5. Gubitak posla ili financijski problemi. U ovakvim situacijama ključ je u – krivnji, tj. u tome da ne okrivljujete jedno drugo za gubitak posla ili probleme s financijama. Naravno, ako je uistinu tako. Većina parova u jednom trenutku svoje veze naiđe na ovakve prepreke i može ih riješiti samo zajedničkim snagama.

6. Neplodnost. Kada ne dolazi do začeća zato što oba partnera imaju problema s plodnošću, onda je to lakše podnijeti. Međutim, kada samo jedna osoba ima zdravstveni problem, onda se mogu dogoditi situacije u kojima dolazi do zamjeranja.

Važno je zapamtiti samo jednu stvar – ljubav je uistinu dovoljno jaka da pobjedi sve, ali u tome joj treba i vaša pomoć. Parovi koji imaju ovakvih problema trebali bi jedno drugome biti bezuvjetna podrška bez obzira na ishod njihove borbe protiv neplodnosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju