Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu, modna blogerica i prava street style zvijezda, no kaže kako se modnom influensericom ne može smatrati jer bi to bilo neskromno od nje, a i ne zna koliko je pratitelja na Instagramu potrebno da bi bila influenserica. Bez obzira na to, 62-godišnjakinja nas je osvojila svojim modnim stilom i ukusom u odijevanju, kao i svojih gotovo 11.000 pratitelja na Instagramu.

Galerija Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 16 Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 4 Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 14 +16 Modni stil 62-godišnje Nery Škegro iz Mostara oduševljava mnoge

To ste dobro rekli, baš sam zaljubljenica u modu. Pa, nije li lijepo na ulici sresti ženu koja se potrudila oko svog izgleda i pokazala da se s malo truda može izgledati drugačije od stajlinga pored štednjaka u kuhinji? smije se Nery Škegro. Nedavno je vozila svoj bicikl retro Pony odjevena u crne kratke hlače, bluzu na točkice i sandale s umjerenom petom. Dok je silazila s bicikla i parkirala ga pored cvjećarne, prišao joj je čovjek srednjih godina i rekao da se ispričava, ali da ne može odoljeti da ne pohvali njezin ukus za odijevanje i da ga je bacila na pariške ulice.

Nije li to razlog da vam netko uljepša dan? kaže ova modna blogerica iz Mostara. Kada je pitaju otkud osjećaj za svakodnevno sređivanje, njezin odgovor uvijek je isti: mama joj je usadila osjećaj da se sređuje još od malih nogu kada ju je vodila krojačici i naručivala posebne kreacije, a poslije je nabavila mašinu za šivanje i stvarala za Nery nevjerojatne komade odjeće. Već neko vrijeme ona uređuje svoj modni profil na Instagramu, gdje objavljuje svoje odjevne kombinacije i redovito oduševljava svoje pratitelje.

Ideju za pokretanjem bloga i modnog profila na društvenim mrežama dao joj je sin. Već je imala blog na kojem je pisala priče, ali pojavom Facebooka zapostavila je pisanje i počela se fotografirati za Facebook.

Jednog dana kaže meni sin: 'Zašto ne napraviš blog o modi?' Eto, tako je počelo. Nevjerojatno je da sam sve te godine imala, kako bih ih nazvala, pristojne ljude koji su slijedili moje objave. Nikada nisam imala hejtere ili dobivala ružne komentare. Prijateljice bi uvijek komentirale: 'Joj, vidi nju, kako ti to dobro stoji; ti to znaš nositi, ti uvijek nešto novo imaš i slično', govori 62-godišnjakinja pa dodaje kako se u modi mora biti oprezan kada vas ulove godine.

To vam je kao i s frizurom. Moj je kriterij da žena ne može imati 'malo više godina' i furati se s dugom kosom kao djevojka. U suprotno me nitko ne može uvjeriti. S godinama to mora izgledati lijepo, a ne degutantno. Meni je duga kosa isto kao odjenuti minicu, a ogledalo vrišti: 'O, ne, to ne', smatra. Nije nikada slijepo slijedila trendove, ali posljednji trend sa širokim komfornim haljinama i udobnom ravnom obućom oduševljava je. Ipak, smatra da za vrlo elegantan, a po potrebi i svečan izgled ništa ne može zamijeniti štikle, koje je ona počela nositi već sa 17 godina.

Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 17 Modni stil 62-godišnje Nery Škegro iz Mostara oduševljava mnoge (Foto: Instagram@nery_skegro)

Kakav će stil odijevanja izabrati, ovisi i o tome koje je godišnje doba. Za hladnije dane uvijek će to biti odijela, sportska ili elegantna, a ljeti će rado odjenuti lepršavu haljinu ili šorc, na koji će, ističe, uvijek dodati dugi ogrtač jer godine čine svoje, pa je bolje prikriti ono što godine naprave koži.

Voli jako nositi i boje, voli sve boje pa kaže da njezin ormar izgleda kao uskrsno jaje: sve su boje tamo.

Možda se nekada više okrene neutralnoj bež boji jer ona izgleda vrlo otmjeno što god da odjenete, od trenirke do kaputa.

Zar nije divno usred sumornog jesenjeg dana ugledati na ulici ženu u žutom kaputu s kišobranom zelene boje? kaže pa nastavlja:

Nikada neću zaboraviti trenutak kada je moja mama stajala ispred ogledala u crvenom kostimu i rekla: 'Morat ću prestati nositi jarke boje, pogledaj koliku tebe imam.' Ja sam tada bila prva godina fakulteta, znači mama nije imala ni 40. Okrutna su to vremena bila za žene, a onda se sve obrnulo i modni su savjeti bili da žene u godinama trebaju nositi življe boje, ispričala nam je Nery. Što se tiče uzoraka, obožava leopard.

Još kad ga kombinirate sa zelenom, crvenom, žutom, kraljevski plavom - pa je to praznik za oči. Ljeti su cvjetni uzorci nezamjenjivi. Ja uvijek kažem: neka se haljine kao zastave vijore.

Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 2 'Prišao mi je čovjek srednjih godina i rekao da ne može odoljeti da ne pohvali moj ukus za odijevanje i da sam ga 'bacila' na pariške ulice' (Foto: Instagram@nery_skegro)

Kao i mnogim ženama, cipele i torbe slaba su joj točka, možda više cipele.

Cipelama ne mogu odoljeti, a ako ih kupujem online, umirem od straha kada stignu hoće li mi broj i model odgovarati. Pa, zar nije staro pravilo: ženu čine frizura i cipela? dodaje sa smiješkom. Ne može ni bez nakita, pa ako ga slučajno zaboravi staviti, zna se vratiti iz sljedeće ulice do stana kako bi ga stavila.

Kuhinja je baš wow! Pogledajte stan od 33 kvadrata koji izaziva oduševljenje Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 13 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 4 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 14 +12 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 5

Ne znam zašto, ali to mi je kao da sam se zaboravila našminkati, otkriva Nery Škegro, koja oduševljava i svojim fantastičnim, mladolikim izgledom i energijom, a ona tvrdi da su geni čudo i da je mladolikost pokupila od svog tate, koji je do posljednjeg daha vozio bicikl, bio poletan i izgledao fenomenalno.

Čak je posljednje što je komunicirao bilo da je dobio komplimente kako ne može imati toliko godina, a onda je srce stalo. Nećemo si lagati: godine vam dođu kao zlica vještica i uspore metabolizam.

Što ste stariji, sve ste gladniji, a sve što pojedete lijepi se za trbuh. Naravno, pazim što jedem. Kolače više ne pečem, a za goste ih kupim.

I da ne zaboravim: budite nasmiješeni. Osmijeh odnosi deset godina. Vedro i nasmijano lice svakomu će uljepšati dan. Probleme, tugu, depresiju, neraspoloženje, moje je pravilo, zaključajte u četiri zida i ostavite za druženje samo u četiri oka, govori Nery Škegro, koja je s našim čitateljicama podijelila pet najvažnijih pravila dobrog stila:

  1. Kao prvo, žena mora staviti malo šminke. Diskretan puder, jer stara je koža vrlo nezahvalna za toniranje. Malo ruža i uvijek pogledavati na ogledalce jer su bore oko usana neugodne i možete izgledati kao klaun.
  2. Bez rumenila ne bih otišla niti smeće baciti u kontejner. Rumenilo nas osvježava i podmlađuje. Čak sam prije jedne modne revije od poznatog stilista čula da ženama u godinama voli staviti više rumenila. Bila sam tako sretna kada sam to čula jer ja tako radim.
  3. Oko očiju također moramo biti oprezne jer vam se i najskuplja šminka utopi u kožu i izgleda ružno. Zato ja volim staviti crticu zelene olovke (imam zelene oči) ispod donjih trepavica, da očima da svježinu i, naravno, za kraj maskara. Sve to traži pažnju, diskreciju i kontroliranje svega jer se na staroj koži šminka upija, razlijeva i što sve ne.
  4. Nije sve skrojeno i stvoreno za svakoga. Sve morate probati i pogledati se u ogledalo. Ja znam nekada u kabinu ponijeti deset stvari, ali kupiti samo jednu. Moje je prvo pravilo "ne utezati se" jer ružno je bespotrebno isticati trbuh koji više nije ravan.
  5. Ako nosite hlače, oprez s gaćicama. Ne smije se vidjeti rub gaćica, danas možemo kupiti sve kako bi kompletan modni izričaj izgledao pristojno.

Nery Škegro iz Mostara velika je zaljubljenica u modu i prava street style zvijezda - 8 Modni stil 62-godišnje Nery Škegro iz Mostara oduševljava mnoge (Foto: Instagram@nery_skegro)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju