Prehrana, genetika, stil života, dob, hormoni, toksini – sve su ovo faktori koji utječu na nastanak celulita. Za mnoge žene on je vječni estetski problem kojeg se pokušavaju riješiti, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada je tijelo izloženije pogledima

Većina žena ne može se u potpunosti riješiti celulita, ali itekako mogu smanjiti njegovu vidljivost. Međutim, to zahtjeva svakodnevan trud. Mnoge od nas isprobavat će razne kućne tretmane uoči odlaska na ljetovanje i boravka na plaži, a kada stignemo na željeno odredište zaboravit ćemo na svoju redovitu beauty rutinu.

To je velika šteta jer bismo na ljetovanju trebale iskoristiti sve blagodati mora koje je naš saveznik u borbi protiv celulita.

Stručnjaci često preporučaju mlake kupke s dodatkom morske soli u kombinaciji s pilingom kao sjajan kućni tretman za smanjivanje vidljivosti celulita. Upravo nam to omogućuje boravak na plaži jer nema boljeg i ugodnijeg tretmana od pilinga s morskim pijeskom i kupke u moru.

Uz prirodni 'morski' piling i kupku, protiv celulita ćemo se najlakše boriti hodanjem, najjednostavnijom vježbom na svijetu. Hodanje pomaže kod razlaganja masti u nogama, posebice u bedrima i učvršćuje kožu, a zahvaljujući tome 'narančina kora' postaje manje vidljiva.

Zbog svega navedenog odlučili smo istražiti koje bi se plaže u Hrvatskoj mogle dobiti epitet 'anticelulitne'. Pronašli smo 7 plaža koje zadovoljavaju naša dva glavna kriterija:

- u potpunosti ili djelomično pješčane zbog pilinga
- dovoljno plitke za dugu šetnju kroz morsku vodu

Jedna od najpoznatijih pješčanih plaža u Hrvatskoj popularna je Rajska plaža na otoku Rabu. Dugačka je 1.5 km i na njoj ćete bez problema moći odraditi anticelulitni beauty tretman.

Jednako rajska je i plaža Sakarun dugačka 800 metara. Ona se nalazi u uvali Saharun smještenoj na Dugom Otoku u zadarskom arhipelagu. Uputite se i na pješčani dio plaže Slanica na otoku Murteru u istoimenom mjestu.

Ako ipak želite potegnuti malo više prema jugu, uputite se na otok Brač. Tamo vas između Postira i Pučišća čeka predivna uvala Lovrečina poznata po vrijednim arheološkim nalazištima, ali i velikoj pješčanoj plaži.

S Brača lako možete skoknuti do Korčule i mjesta Lumbarda. Tamo možete uživati na pješčanoj plaži Pržina, a nasuprot nje smjestio se još jedan anticeliulitni raj – plaža Bilin žal.

Jedna od najposjećenijih i najpopularnijih plaža u Hrvatskoj zasigurno su splitske Bačvice. Nakon pilinga i kupke slobodno bacite oko na lokalne galebove koji igraju picigin.

Pogledajte i 15 plaža idealnih za odmor s djecom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju