Novac nije uvijek mjerilo za kvalitetu, ali kod kozmetičkih proizvoda većinom vrijedi da je skuplje i kvalitetnije. To je naročito pravilo za određene proizvode za uljepšavanje koje se isplati platiti više jer će vas oni bolje služiti. Evo kojih je to sedam beauty stvarčica na kojima ne biste trebali štedjeti

1. Regenerator za kosu
Regenerator je ustvari emulzija koja sadrži ulje ili vosak koji se ne miješaju s vodom. To znači da te sastojke koji hrane kosu i čine je zdravijom i ljepšom voda neće isprati već će ih kosa upiti nakon što regenerator kratko odstoji na kosi.

2. Tekući puder
Koža lica posebno je osjetljiva zbog čega bi na nju, a i radi estetike, bilo najbolje stavljati samo najkvalitetnije proizvode. Osim toga, skuplji tekući puderi većinom su nijansa koje bolje odgovaraju prirodnoj boji tena, boljih su tekstura i duže traju na koži.

Skuplji ruževi kremastiji su i mnogi od njih sadrže ekstrakte i vitamine koji će spriječiti razmazivanje ruža kao i nastanak grudica od ruža na usnama

3. Puder u prahu ili kamenu
Osim ako ne koristite bezbojni puder, nemojte štedjeti na puderu u prahu ili kamenu, naročito ako vam je on jedina podloga za šminku. Kvalitetan puder dat će vam besprijekoran izgled, trajat će duže na koži te ćete ga trošiti manje nego puder koji nije toliko kvalitetan.

4. Sjenilo za oči
Skuplja sjenila za oči bolje prianjaju na kapcima, ljepše se nanose i bogatijih su boja. U sjenilima određenih boja, poput tamno plave i ljubičaste, potrebno je staviti više pigmenata zbog čega su ona obično i skuplja. Ipak, želite li samo isprobati neke trendi boje ne morate biti rastrošni već kupite povoljnije sjenilo.

5. Ruž za usne
Skuplji ruževi kremastiji su i mnogi od njih sadrže ekstrakte i vitamine koji će spriječiti razmazivanje ruža kao i nastanak grudica od ruža na usnama. Kada nađete nijansu koja vam savršeno odgovara, bit ćete još odlučniji dati više novaca za kvalitetan i lijep ruž za usne.

6. Rumenilo
Pigmenti u rumenilima jako su slični onima u sjenilima za oči. Što je rumenilo jeftinije, to je veća vjerojatnost da su pigmenti razrijeđeni s talkom i drugim sastojcima. Osim toga, većina jeftinih rumenila ne mogu se lijepo i pravilno nanijeti.

7. Tuš za oči
Vrh tuša ne smije biti premekan jer ćete tako teško napraviti ravnu crtu na kapku. Kod ovog proizvoda vrijedi pravilo da što je tuš za oči skuplji to je crnilo kojim se šminkate mekše i nanošenje preciznije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju