Žene koje ne vole dlačice na svom intimnom području odlaze na brazilsku depilaciju, a taj popularni postupak uklanjanja svih dlačica baš i nije ugodan. U nastavku pročitajte neke informacije o brazilskoj depilaciji koje nam kozmetičarke često ne govore

1.Nemojte dolaziti na depilaciju u skinny trapericama. Depilacija otvara pore i zbog toga depilirano područje postaje puno osjetljivije nego inače. Nošenje preuske odjeće može uzrokovati osip i zato radije obucite široku suknju ili široke hlače. Kozmetičari preporučaju da prvu noć nakon depilacije spavate bez gaćica u udobnoj pidžami.

2. Nakon 'brazilke' skloniji ste infekcijama. Brazilskom depilacijom 'uklanja' se gornji sloj kože zbog čega bakterije lakše ulaze u organizam. Stoga nekoliko dana nakon depilacije još više vodite računa o higijeni intimnog područja dok se koža ne 'oporavi'.

Rijetkima nije neugodno kada se skinu pred kozmetičarkom i doslovno izlože svoje najintimnije dijelove tijela njezinim pogledima, ali ona uistinu ne mari za to kako izgledate.

3. Dobra kozmetičarka zna kako umanjiti bol. Većina žena tvrdi da kod skidanja voska osjećaju intenzivni pritisak i osjećaj pečenja, ali ne i jaku bol. Ako uistinu osjećate jaku i izrazitu bol kod depilacije, velika je vjerojatnost da vaša kozmetičarka ne radi dobro svoj posao. Pokušajte pronaći drugu kozmetičarku, a ako intenzivan osjećaj ne nestaje to znači da ste jako osjetljivi na bol i u tom slučaju možda biste ipak trebali izbjegavati depilaciju.

4. Kozmetičarke ne osuđuju. Rijetkima nije neugodno kada se skinu pred kozmetičarkom i doslovno izlože svoje najintimnije dijelove tijela njezinim pogledima, ali ona uistinu ne mari za to kako izgledate ili koliko ste 'zarasli'. Depilacija je za nju posao kao i svaki drugi stoga se u miru prepustite sigurnim rukama svoje kozmetičarke.

5. Žele da pripazite na higijenu prije dolaska u salon. Svi bismo trebali znati da je tuširanje prije depilacije obavezno, a ne škodi da se neposredno prije nje 'osvježite' intimno područje vlažnom maramicom.

6. Ne preporučaju brazilsku depilaciju tijekom menstruacije. Neki saloni ne rade depilaciju dok žena ima menstruaciju, a drugi s tim nemaju problema dokle god žena ima 'friški' tampon i ako nigdje nema tragova krvi. Međutim, imajte na umu da vam tijekom menstruacije zbog naleta raznih hormona koža osjetljivija pa je depilacija uvijek bolnija i stoga se preporuča da pričekate s njom.

7. Lagano krvarenje nakon depilacije nije neuobičajena pojava. Folikula dlačice povezana je s malom krvnom žilom. Kada se prvi put radi brazilska depilacija dlačice će pružati otpor i zbog toga može doći do malog krvarenja iz pora. Kako biste to izbjegli, prije depilacije napravite nježan piling kako biste 'opustili' dlačice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju