Tisućama godina ljudi obožavaju cvijet magnolije, a danas postoji više od 200 vrsta te biljke. Cvijet s velikim, prekrasnim i mirisnim laticama u mnogim kulturama označava ženstvenost, nježnost i dostojanstvo.

Na prijelazu iz 17. u 18. stoljeće magnolija je dobila ime po francuskom botanistu Pierreu Magnolu. Zanimljivo je da su Kinezi bili ti koji su još od davnina imali naziv za magnoliju – hou po, te ona u njihovoj kulturi često simbolizira yin, odnosno žensku stranu života.

'Za postizanje romantičnog ugođaja i svježine u prostoru dovoljna je vaza puna magnolija ili pak detalji s magnolijama poput slike ili presvlake za krevet'

U viktorijansko doba magnolije su bile simbol dostojanstva i plemstva, a u antičkoj Kini smatrane su savršenim simbolom za žensku ljepotu i nježnost. Također, na jugu SAD-a bijele magnolije često se mogu vidjeti u mladenkinu buketu jer se smatra kako one naglašavaju mladenkinu čistoću i otmjenost.

Latice magnolije najčešće su bijele boje, no mogu biti i ružičaste, žute te ljubičaste boje, a drveće na kojemu magnolija raste može živjeti i po sto godina.

Usprkos tome što je jako puno vremena prošlo i što su se uvjeti toliko puta promijenili, magnolija je uspjela preživjeti i pokazati svoju stabilnost i čvrstoću.

Zbog svoje ljepote magnolija može odlično poslužiti i kod uređenja doma. Za postizanje romantičnog ugođaja i svježine u prostoru dovoljna je vaza puna magnolija ili pak detalji s magnolijama poput slike ili presvlake za krevet.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju