Redovito nanošenje balzama za usne, zaštitit će ovo osjetljivo područje na licu tijekom zimskih mjeseci kada temperature padnu u termometru, a hladni vjetrovi zapušu u smjeru sjevera. No, osim aplikacije na usne, balzame možete iskoristiti i na ove kreativne načine


1. Sputava neposlušne dlake

Imate problema sa 'zvrkom' zbog kojeg ne možete podjednako zagladiti sve pramenove na glavi? Odlomite komadić balzama za usne, protrljajte ga među prstima, pa njime sputajte neposlušnu kosu. Na isti način možete zagladiti neposlušne dlačice na obrvama.

Ulja u balzamima za usne njegujuće djeluju i na ostatak tijela: njime možete sputati neposlušne dlačice, omekšati zanoktice ili spriječiti žuljeve od nošenja novih cipela.

2. Omekšava zanoktice
Ako vam je ponestalo kreme ili specijaliziranog ulja za omekšavanje zanoktica, posegnite za balzamom za usne koji će odlično obaviti ovaj zadatak.

3. Sprečava žuljeve
Osjećate da će vam nove cipele stvoriti žuljeve na području stopala? Osjetljiva područja namažite balzamom za usne i tako spriječite neugodna oštećenja kože.

4. Daje sjaj cipelama
Malo balzama za usne postavite na krpicu pa njime izglancate omiljeni par kožnatih čizmica i tako im podarite novi sjaj.



5. Sprečava razlijevanje boje
Nanesite balzam za usne na kožu lica oko vlasišta i tako spriječite stvaranje mrlja nakon korištenja boje za kosu u vlastitom domu.

Balzam će vam pomoći i da se riješite neugodnih mrljica od maskare – ulja u preparatu pomoći će vam da podignete nečistoću s kože bez uklanjanja cjelokupnog make-upa.

6. Pomaže kod brijanja nogu

Ako ste prilikom brijanja nogu slučajno oštetili kožu britvicom, natapkajte malo balzama na ranu i tako spriječite daljnje krvarenje, te ubrzajte proces zacjeljivanja.

7. Otpušta zaglavljeni prsten

Zaglavljeni prsten otpustite uz pomoć balzama za usne: ovom pomadom dobro istrljajte područje kože oko prstena i pomičite prsten dok ga ne uspijete pomaknuti u željenom smjeru.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju