Odrastanje sa sobom donosi mudrost, zrelost i samopouzdanje. No istina je da se nikada u potpunosti ne osjećamo odrasli, a ponekad se tako i ne ponašamo

Donosimo vam pregled stvari koje kao odrasli ipak radimo, a ne bismo trebali.

1. Kupujemo zaboravljajući na klimavi budžet
U glavi nekoliko puta izvrtimo koliko rata je optimalno, nađemo bar pet razloga zašto nam određeni komad treba i iako podsvjesno znamo da činimo grešku 'ispeglamo' karticu za nešto bez čega bismo mogli.

2. Napravimo loše odluke kada je količina alkohola u pitanju
Premda prilikom izlaska i večere s prijateljima odlučimo izgledati fantastično i sofisticirano, jedno piće lako se pretvori u nekoliko njih, a slijedeće jutro se često ne sjećamo svih detalja prethodne noći, a i glavobolju više nije lako za podnijeti.

Iako su nam neke stvari nepotrebne često kupujemo zaboravljajući na klimavi kućni budžet

3. Obožavamo i divimo se nekim zvijezdama
Iracionalna 'ljubav' prema zvijezdama koje nismo upoznali i koje nikada nećemo sresti jednostavno je navika koje se teško odričemo.

4. Osjećamo leptiriće kada sretnemo staru srednjoškolsku ljubav
Kada vidimo staru simpatiju ili čujemo nešto o njoj neizbježan je onaj topli osjećaj koji nas prođe i nostalgično vrati u neka prošla vremena. Zaljubljenost čini se u ovom slučaju nema rok trajanja.

5. Odemo u restoran brze hrane iako nam je hladnjak pun namirnica
Imati hladnjak pun namirnica je super, no za razliku od brze hrane, kojom se ponekad počastimo, svježe namirnice zahtijevaju vrijeme i pripremu. Stoga palac gore za ovaj povremeni grijeh.

6. Odlučimo se za nezdravu večeru punu grickalica i to iza 18h
Sigurno smo svi naučili kako večernji obrok treba biti što laganiji, zdraviji jer se naš organizam tijekom noći teže 'bori' s teškom, slatkom i masnom hranom. No ipak grešnom zalogaju ponekad nitko ne može odoljeti. Pa čak i kada djeci trebamo poslužiti kao primjer.

7. Kupujemo u dućanima koje smo posjećivali kao tinejdžeri
Iako su modna pravila odavno postala vrlo fleksibilna, a tridesete su, složit će se mnoge žene nove dvadesete, nekih tinejdžerskih komada ipak bismo se trebali odreći. Prekratki topić i vruće traper hlačice trebali bi ostati samo nostalgični podsjetnik na tinejdžerske dane.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju