Taman kad pomislite da ste pronašli miris koji će vas pratiti satima on odjednom nestane, izblijedi i jedva se osjeti u tragovima. Ako od zasićenijih i "težih" parfema ipak više preferirate upravo te lagnije sigurno ste se susreli s izazovom odabira takvog mirisa koji će ostati na koži dulje od pola sata. Zato smo za vas izdvojili one nježne mirise čije će vas note pratiti kroz cijeli dan

Galerija Lagani parfemi - 2 Lagani parfemi - 3 Lagani parfemi - 4 +2 Hermès Twilly d'Hermès Mirisi variraju ovisno o godišnjem dobu, no najčešće se svi vraćamo onome koji nam najduže ostaje na koži. Parfeme dijelimo po osnovnim mirisnim notama, a to su cvjetne, voćne, zelene, začinske, drvenaste, orijentalne i animalne.

Jačina i trajanje mirisa najčešće ovisi o komponentaciji mirisnih komponenti, a bazna ili glavna nota je ona koja se najduže zadržava na koži i zato na nju treba obratiti najviše pozornosti. Neki od parfema za koje će vas svi zasigurno pitati koji je to? i zašto je tako dobar? ima najčešće drvenaste note.

U nastavku navodimo neke od postojanijih laganih mirisa, a koji će vam pratiti tijekom cijeloga dana:

1.D&G Light Blue
Nezaobilazni klasik laganog ,cvjetno-voćnog mirisa koji nas podsjeća na ljetne vruće dane i nostalgično baca barem na tren na skrivene plaže mediteranskih gradova.

2. Bvlgari Omnia Crystalline
Delikatni,svježi i nježan miris otkriva čistu ženstvenost uz originalan dodatak azijskog voća.

3. Lancôme La Vie Est Belle de Parfum Légère
Ako želite nježan,vedar i puderasti miris koji će vas pretvoriti u nježnu Parižanku koja sjedi i jede macaronse uz Siennu, ovo je parfem za vas.

4. Lerbolario Acorda Viola
Savršena kombinacija cvjetova ljubičice i drvenih nota, kombinacija je koja vas neće ostaviti ravnodušnom.

5. Jil Sander Sun
Očaravajući je miris koji zrači vedrinom,a vesele note dolaze od citrusa i vanilije takva kombinacija dodatno je nježno prožeta svježom naranančom.

6. Hermès Twilly d'Hermès
Optimističan, živahan i svježi cvjetni miris, zbog male doze đumbira u početku vas iznenadi nenadanom svježinom, a zatim zagrne puderastom mekoćom najfinije kreme.

7. Chanel Chance Eau Vive
Nježni je i svježi miris posvećen ženstvenosti, a kombinacija jasmina,vanilije i mošusa odiše čistom dozom elegancije i prozračnosti, čineći ga idealnim za svako godišnje doba.

Lagani parfemi - 2 Chanel Chance Eau Vive (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju