Rijetko tko u kuhinji ima prostora za razvrstavanje bio otpada i pripremu komposta od ostataka hrane. Da bi smanjili količinu smeća, a istovremeno uštedjeli na namirnicama, iskušajte ove savjete


1. Kore od banane smiksajte u blenderu s nešto vode kako bi dobili gustu pastu. Ovu pastu možete iskoristiti za čišćenje srebrnog nakita ili kuhinjskog pribora.

2. Ostala mi je polovica limuna koja je već počela 'venuti'? Umočite je u kuhinjsku sol, pa njom istrljajte i dezinficirajte kuhinjsku dasku za rezanje ili kupaonski umivaonik.

Kore od banane smiksajte u blenderu s nešto vode kako bi dobili gustu pastu. Ovu pastu možete iskoristiti za čišćenje srebrnog nakita ili kuhinjskog pribora

3. Zamijenite papirnate ručnike s platnenom krpom. Ne samo da ćete smanjiti otpad, već ćete uštedjeti na kućnom budžetu.

4. Umjesto aluminijskih folija i plastičnih kutija za pohranu ostataka hrane birajte staklenke. Prozirno staklo je ekološki prihvatljivije, a osigurat će vam bolju preglednost i kontrolu nad ostacima u hladnjaku.

5. Mlijeko koje je pred istekom roka trajanja nalijte u posudice za led i zamrznite. Ove kockice možete kasnije iskoristiti za izradu smoothija.

6. Kupili ste jogurt u većem pakiranju kojem se bliži istek roka trajanja? Ova je proizvod pun mliječnih kiselina koji je odličan saveznik za kožu. Nanesite ga u tankom sloju na lice, držite 15 minuta, pa potom isperite.

7. Mladi krumpir i mrkve ne trebate guliti, već samo ostrugati pod mlazom vode. Neke vrste voća i povrća sadrže najviše hranjivih tvari upravo u kori, pa izbjegnite bacanje hrane koju još možete iskoristiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju