Uklanjanje neestetskih dlačica često radimo u kućnoj radinosti kada obično posegnemo za najbrži i najlakšim načinom - brijanjem britvicom. No iako izgleda vrlo jednostavno prilikom brijanja činimo neke greške kojih nismo svjesni. Otkrivamo vam kojih 7 grešaka radimo prilikom ove najbrže 'depilacije'

1. Brijanje nogu čim uskočimo pod tuš
Iako često puta u beauty rutini pokušavamo biti brzi i učinkoviti kada je brijanje nogu pitanju, svakako bismo si trebali dati vremena. Kako bismo britvicom optimalno uklonili dlačice stručnjaci savjetuju kako se potrebno tuširati do 10 minuta kako bi se dlake smekšale, a folikule otvorile.

2. Brijanje nogu na suho
Svima nam se dogodilo da smo povukli par poteza britvicom na suho. No bez obzira koliko žurili i koliko bili u kušnji prije otklanjanja dlačica potrebno je na noge nanijeti kremu za brijanje, a ukoliko je nemate poslužit će i regenerator. Preko tako pripremljenih nogu britvica će lakše kliziti i smanjit ćete šanse posjekotina.

Mrske dlačice nerijetko uklanjamo korištenjem britvice, no često nesvjesno radimo neke greške kojih uz malo truda možemo izbjeći

3. Preskakanje pilinga
Iako piling nije nešto što većina smatra nužnim kod brijanja, pilingom ćemo se riješiti mrtvih stanica kože koje bi, u protivnom, mogle začepiti britvicu i otežati brijanje. Prije brijanja se preporuča koristiti blagi piling koji neće nadražiti kožu nego je tek lagano pripremiti za ovu beauty radnju.

4. Korištenje jednokratne britvice s jednom oštricom
Ovakvu britvicu možemo koristiti s vremena na vrijeme, no nikako nije preporučljiva za svakodnevnu upotrebu. Svakako bi bilo dobro 'investirati' u britvicu s nekoliko oštrica koja daje nabolje rezultate. Ona pak s jednom oštricom može povećati šanse od porezotina i oštećenja na gornjem sloju kože.

5. Ne mijenjanje oštrica
Ukoliko ne mijenjamo glavu britvice, ne samo da ćemo smanjiti učinak brijanja već ćemo s njom trebati i do nekoliko puta više preći preko noge te tako povećati šansu za posjekotine i crvenilo. Samim time povećavamo šansu od infekcije. Jednu britvicu koristite 5 do maksimalno deset puta ili je zamijenite na prve znakove smanjenje oštrine.

6. Posuđivanje britvice
Vjerojatno smo svi ponekad posudili partnerovu britvicu jer nam se učinilo da je 'jača', ali i iz jednostavnog razloga jer smo zaboravili kupiti našu. No bez obzira koliko nam 'hitno' trebala, kako bismo se zaštitili od mogućih infekcija, trebali bismo izbjegavati uzimati tuđe britvice.

7. Brijanje nogu ujutro
Tijekom noći noge se opuste i lagano nateknu te mogu sakriti maleni dio dlačice. Kako bismo pak imali bolje rezultate brijanje britvicom najbolje je obaviti navečer.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju