Svaka sekunda koja prođe je trenutak koji više nikada nećemo imati. Usvojite navike ljudi koji znaju štedjeti vrijeme i s osmijehom ga utrošite u korisnije aktivnosti.

 

1. ZNAJU KAD PRESTATI 'SKROLATI'

Pravi 'gutač vremena' su društvene mreže. Vrijeme koje odlučimo utrošiti online prečesto se oduži i oduzme nam dragocjeno vrijeme. Počnite malim koracima. 'Skrolajte' u javnom prijevozu do odredišta, no nikako nemojte dozvoliti da društvene mreže budu zadnje što ćete vidjeti prije spavanja. Na taj ćete način dobiti više vremena koje onda možete uložiti u ostale interese. Prevarite li prije spavanja mobitel dobrom knjigom, kvalitetnije ćete spavati, a i pobuđena mašta pružit će vam ljepše snove. Odustanete li od društvenih mreža u potpunosti mogli biste uštedjeti nekoliko sati tjedno.

2. NE TROŠE VRIJEME NA PRANJE RUBLJA

Vjerujemo kako nitko ne stoji pored perilice rublja čekajući da program odradi svoje, međutim ipak postoje perilice koje mogu štedjeti vrijeme. Koristite li QuickDrive™ perilice rublja pranje možete započeti čim se probudite, a dok se spremite za izlazak iz kuće rublje će već biti spremno za sušenje. Ova perilica smanjuje vrijeme pranja rublja za do 50%. Rezultat je brzo i nježno oprano rublje. Zaboravite li ubaciti neki odjevni predmet, perilica ima i vratašca koja omogućuju da jednostavno i brzo dodate zaboravljenu odjeću i tijekom ciklusa pranja.

3. KORISTE MOBILNE APLIKACIJE

Trebate li skenirati dokumente nema potrebe da po gradu tražite fotokopiraonice koje pružaju ovu usluge već jednostavno možete instalirati Tiny Scanner aplikaciju. U nekolilo klikova, sve vaše dokumente možete digtalno pohraniti. Bankovne mobilne aplikacije omogućit će vam brzo i jednostavno plaćanje računa, instant uvide u financijski dnevnik i uz njih možete zaboraviti duga čekanja u redovima ili prometne gužve na putu do poslovnice. Krećete li na put, više nema potrebe za planiranjem rute. Upisivanjem odredišne lokacije, aplikacije će za vas izračunati najbržu opciju. Primjera je nebrojeno puno jer danas mobilna aplikacija postoji gotovo za sve pa zašto ne iskoristiti blagodati tehnologije.

4. VRAĆAJU STVARI NA MJESTO

Stvorite mjesto u vašem domu za svaki predmet. Ako to uspijete, znat ćete točno gdje se nalazi određeni predmet kada vam zatreba. Vrijeme koje ćete uštedjeti biti će jednako dragocjeno kao i očuvanje živaca koje biste u suprotnom sigurno istrošili.

5. GRUPIRAJU TJEDNE OBAVEZE

U tjedne zadatke, između ostalog, spadaju i odlasci u supermarkete, obavljanje telefonskih poziva i posjeti kozmetičkim salonima. Ako te obaveze grupirate i odradite u jednom vremenskom terminu bit ćete fokusiraniji na njih, a na koncu i učinkovitiji. Kupovinu namirnica obavezno isplanirajte kako se tijekom tjedna ne biste morali vraćati u prodavanicu i ponovno gubiti vrijeme.

6. ZNAJU REĆI 'NE'

Mnogima je lakše pristati na zahtjev druge osobe kako bi izbjegli neugodnu situaciju, bili sigurni da će zadržati dobre odnose ili zbog straha da ćemo povrijediti drugu stranu. Ali naučiti reći "NE" je potpuno oslobađajuće. Zapamtite kako nije sebično zaštititi svoje vrijeme.

7. VJEŽBAJU KOD KUĆE

Putovanje do lokacije na kojoj se održava trening veliki je potrošač vremena, a često je i razlog odustajanja od vježbanja. Rekreacijom u vlastitom domu više neće biti isprike, a također ćete i uštedjeti vrijeme. Prilika je to i za razvijanje kreativnosti – upotrijebite stepenište, namještaj pa čak i balkonsku ogradu kako bi postigli isti rezultat kao i na grupnom treningu.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju