Radost darivanja može pokvariti situacija u kojoj se poklon ne svidi osobi kojoj smo ga darovali. Postoji mogućnost da se dar zamijeni za nešto što će joj bolje odgovarati, ali zašto ne izbjeći nezgodnu situaciju ako mamu, sestru, kćer, prijateljicu, djevojku, suprugu možete obradovati – iz prve. Kako biste izbjegli nezgodnu situaciju dobro je znati koje darove žene ne bi željele naći pod božićnom jelkom

1. Parfem koji ne koristi
Možda joj se novi miris i svidi – a možda i ne. Ako ne znate sigurno voli li miris tog parfema bolje da ga zaobiđete. 'Zicer' će biti ako joj kupite bočicu najdražeg mirisa, čak i ako ima već jednu punu bočicu kod kuće, naročito ako je riječ o skupljem parfemu.

Ako vaša prijateljica od šminke koristi samo puder, maskaru i sjajilo za usnice nemojte riskirati i kupiti joj tuš za oči misleći da će ga možda ipak koristiti

2. Kompleti za njegu koji ne odgovaraju njenoj koži
Neki gelovi za tuširanje i losioni za tijelo kod nekih žena mogu izazvati iritacije kože, pa kod odluke hoćete li joj uzeti komplet za njegu vodite se istim pravilom kao i kod parfema – kupite ga samo ako ste sigurni da će joj odgovarati. I to ne samo sastav proizvoda nego i njegov miris.

3. Šminka koju nikada neće koristiti
Ako vaša prijateljica od šminke koristi samo puder, maskaru i sjajilo za usnice nemojte riskirati i kupiti joj tuš za oči misleći da će ga možda ipak koristiti. Najvjerojatnije će taj tuš ostati spremljen negdje u ladici i nikada neće biti korišten. Ista je stvar s ružem boje koja joj se ne svidi i sličnim proizvodima dekorativne kozmetike.

4. Nakit koji nije po njenom ukusu
Neke žene vole bižuteriju, neke ne, jedne vole krupniji nakit, druge što diskretniji, neke ne vole nositi prstenje, neke narukvice pa i kod kupnje nakita treba biti pažljiv. Prije nego joj kupite neki komad bilo bi dobro da ste upoznati s njenim ukusom.

5. Neodgovarajuće donje rublje
Muškarci svoje nježnije polovice vole iznenaditi seksi donjim rubljem, ali je li taj dar za ženu ili, zapravo, za muškarca? Izazovan veš od čipke ili kvalitetne sintetike s mašnicama i ostalim ukrasima većina žena nosi samo u posebnim prilikama pa je možda bolji izbor rublje koje može nositi svakodnevno, primjerice neki lijepi komad od finog, udobnog pamuka.

6. Šalica
Pa gdje sa svim tim šalicama?! Počnite od sebe – kod kuće sigurno imate šalice koje ste dobili nekad od nekog, a nikad ih ne koristite. I na vašem licu uvijek se pojavi kiseli smiješak kada vam netko pokloni još jednu. Šalica je poželjan dar samo za nekoga tko ih skuplja.

7. Obične čarape
Čarape su svakako praktičan poklon, ali bilo bi bolje da zaobiđete one najobičnije jer će onda i poklon biti tako - običan. Izaberite neke sa zgodnim uzorkom i u boji koja će joj se svidjeti te svakako pazite da su od kvalitetnog materijala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju