Trudnoću ne nazivaju bezrazložno blaženim stanjem. Ona predstavlja prekrasno iskustvo u životu žene, ali je podložno i velikim hormonalnim promjenama koje utječu na ponašanje i raspoloženje. Ne čudi stoga što trudnica treba od svojeg partnera razumijevanje, stabilnost i neprestanu nježnost. Savršeni partner znat će prilagoditi svojoj odabranici ovih osnovnih sedam pravila blaženog stanja


1. Jutarnje mučnine se ne pojavljuju samo ujutro

Jutarnje mučnine obično se javljaju kod žena u prvom tromjesečju, a kod nekih tijekom cijele trudnoće. Simptomi poput povraćanja, nesvjestice i slabosti mogu se pojaviti u bilo koje dana ili noći, pa je iznimno važno biti suosjećan i ljubazan prema svojoj voljenoj svih dana u tjednu, a ne samo ujutro. Nije naodmet uvijek imati spremne i za želudac umirujuće grickalice poput tosta i čaja.

2. Trudnoća povećava ženska osjetila

Savršen partner trudnice izbjegava kupnju nove toaletne vode, sapuna ili osvježivača prostora s jakim notama koji će izazvati negativnu reakciju žene. Pažljivo je dodiruje jer zna da i najnježniji dodir može izazvati njeno negodovanje – pogotovo na predjelu osjetljivih grudi. Bira i kakav će joj obrok ponuditi jer sve ima bolji okus.

Savršeni partner ugađa svojoj dragoj, ima razumijevanja za njene hormonalne promjene i ne skanjuje se od pogleda na uobičajene tjelesne izlučevine.

3. Hormoni utječu na nagle promjene raspoloženja
Savršen partner razumije da je 'divljanje' hormona krivo za stalne promjene raspoloženja – npr. iznenadni plač tijekom gledanja humoristične serije, i spremno prilagođava svoje ponašanje sukladno toj činjenici. On zna kakvu moć ima masaža ramena ili ponuđena maramica u pravom trenutku.

4. Trudnice priželjkuju odmor
Nakon vjenčanja slijedi medeni mjesec (eng. Honeymoon), a putovanje na neku privlačnu destinaciju također će odgovarati ženi nakon objave vijesti o trudnoći. Savršeni partner zna da je 'babymoon' odlična gesta da s voljenom osobom podijeli sreću i zadovoljstvo. Također, on zna da je ovo zadnja prilika da se zajedno opustite prije roditeljstva.

5. Seks (ni)je dobra ideja u trudnoći
Neke žene u trudnoći ne osjećaju potrebu za seksom, a druge se ne mogu zasititi svoga partnera. Savršeni partner trudnice komunicira sa svojom voljenom i osluškuje njene potrebe. On također zna da je važno biti iskren, priznati joj kako se osjeća i zahvaliti joj što ona prolazi tu veliku mijenu kako bi im podarila dijete.

6. Trudnoća i porod su 'neuredna' stanja
Muškarci uživaju u krvavim akcijskim spektaklima i potjerama, ali se skanjuju na samu pojavu normalnih tjelesnih izlučevina. Savršeni partner trudnice na pada u nesvijest od pogleda na plodnu vodu, krv ili neke druge biološke izlučevine koje mogu biti sastavni dio poroda.

7. Uznemirena trudnica ne želi čuti frazu: Smiri se
Reći uznemirenoj ženi da se smiri jednako je učinkovito kao i pokušati ugasiti vatru metodom dolijevanja benzina. Savršeni partner ne koristi ovu frazu tijekom trudnoće, ni na samom porodu. Štoviše, on ne ispravlja svoju dragu čak i kada je uhvatio u iznošenju informacija koje su dokazano netočne. On ju umjesto toga pozorno sluša i pruža joj emocionalnu potporu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju